Ana SayfaToplumsal CinsiyetCinsel saldırıdan yargılanan Hasan Bilgili’nin tutuklanması talebine yine ret

Cinsel saldırıdan yargılanan Hasan Bilgili’nin tutuklanması talebine yine ret

HABER MERKEZİ – Ankara’da bir kadını cinsel saldırıya maruz bıraktığı için yargılanan Hasan Bilgili’nin tutuklanması talebi bu duruşmada da kabul edilmedi.

Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde akademisyen olan Prof. Dr. Hasan Bilgili’nin, kendisine ait Çayyolu Mahallesi’ndeki hayvan hastanesinde çalışan veteriner bir kadını darp edip cinsel saldırıya maruz bırakmasına ilişkin davanın ikinci duruşması Ankara 31’inci Ağır Ceza Mahkeme’sinde yapıldı.

Duruşma tanıkların dinlenmesiyle başladı.

Hasan Bilgili lehine beyanlarda bulunan tanıklar, benzer anlatımlarda bulunarak, kadının alkol kullandığını ve işini iyi yapmadığını iddia ettiler.

Bunun üzerine beyanlara ilişkin söz alan müşteki avukatı Aslı Arıhan, “Bu nasıl oluyor? Kadın hepinize aynı şeyleri mi anlattı? Herkes aynı cümleleri kullanıyor” dedi.

Ardından tanık beyanları ve bilirkişi raporuna karşı konuşan kadın sanıklara ait arama kayıtları ve mesajlarının silindiğini belirtti.

“Alt kamera görüntüleri yok, bir saatlik görüntü yok. Aralarındaki konuşmada Serkan telaş yapma derken, Bilgili kadının telefonunu al diyor.”
Ankara Şehir Hastanesi’nde sperm tespit edilmiştir, raporu var. Ama karşı taraf buna rağmen inkar etti. Bunun üzerine bir rapor daha dosyaya geldi ve orada da spermlerin tespit edildiği belirtildi. Karşı tarafın tanıkları ile sanıklar arasında parasal ilişkiler dönmüş. Bu nedenle onun aleyhinde şahitlik yapmazlar. Mesleki hata yaptığımı sürekli dile getirdiler.
Yoğun tempoda çalıştım. Buna rağmen mesleki hata yapmadım. Ben mesleki hata yaptıysam bu tecavüze uğramamı mı gerektirir? Böyle ifadeler, tanıkların karşı tarafla anlaştıklarını gösteriyor. İnsanlar bu durumu çarpıtmaya, yaşadığım olayı bu kadar basitleştirmeye çalışmalarını anlayamıyorum.”

‘Boğuşma izleri görülüyor’

Tanıklarla ilgili birçok çelişkiyi tespit ettiklerini ve mahkemeye sunacaklarını belirten avukat Arıhan şu noktalara dikkat çekti:

“Gece boyunca Serkan Durmaz yukarıya değişik şekillerde ilaç taşıyor. Yukarıya taşıdığı görülen ilaçların ne olduğunun tespit edilmesini istiyoruz. Görüntülerde duvara yansıyan ışıktan boğuşma izlerinin olduğu görülüyor.
Serkan Durmaz gece boyunca koridordaki koltukta oturuyor. Yalan ifadeleri görüntülerde sabit. Görüntülerin mahkeme tarafından ayrıntılı olarak incelenmesini talep ediyoruz. Ayrıca görüntülere yansıyan sanık Bilgili ve Durmaz’ın hal hareketlerinin uzman bir psikolog tarafından incelenmesini talep ediyoruz.”

Bilgili’ye ait spermlerin bulunduğuna dair delillerin olduğunu kaydeden Arıhan, delil incelemelerinde ihmaller yapıldığını ifade etti:

“Karşı taraf başından beri ‘ben dokunmadım’ diyor. Ancak gelen raporda ‘sperme rastlamıştır’ diyor. Olay yerinde bardak ve diğer deliller alınmıyor. Sadece Bilgili’nin telefonu alınıyor. Silinen 31 tane telefon numarası var. Bilgili’den telefonunun ne zaman alındığını soralım. Serkan Durmaz ve Hüseyin Şenyurt, telefonlarını çok sonra teslim ediyorlar, her şeyi silmiş şekilde.”

Arıhan, Veteriner Odası’nın sanık Şenyurt hakkında 6 ay, sanık Bilgili hakkında ise 3 aylık meslekten men kararı verdiğini belirterek, sanıkların tutuklanmasını talep etti.

Söz alan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı, “Önemli bir yargılama yapılıyor. Toplum vicdanının rahatlaması ve bir daha bu tür olayların yaşanmaması için sanıkların tutuklanmasını talep ediyoruz” dedi.

Bilgili’ye yine tutuklama yok

İddia makamı ise, tutuklama tedbirinin uygulanmasına mahal olmadığını belirterek, adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasına karar verilmesini istedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti,

  • Bilgili ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nda bulunan dosyaların mahkemeye gönderilmesine, dava açılmışsa buna ilişkin iddianame örneğinin gönderilmesine,
  • Veteriner Hekimler Odası’na yazı yazılarak Bilgili hakkında yapılan soruşturmaya ilişkin düzenlenen dosyanın onaylı bir suretinin mahkemeye gönderilmesinin istenmesine,
  • Sanık Hüseyin Şenyurt ile sekreteri arasındaki telefon kayıtlarının incelenmesine,
  • Kamera görüntülerinde mağdur ve sanıkların davranışları ve vücut dilinin tespiti ve değerlendirilmesi ile duvara yansıyan görüntülerin incelenmesine ilişkin adlı tıptan rapor alınmasını istedi.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutuksuz hallerinin devamına ve adli kontrol şartının uygulanmasına devam edilmesine karar verdi.

Duruşma, 10 Haziran’a ertelendi.


Mezopotamya Ajansı’ndan derledik.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ses sanatçısı Seid Yusuf yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Aytuğ Atıcı, CHP Genel Başkanlığı için aday adayı