Ana SayfaGüncelCizre Kaymakamlığı’nda intihar eden Nezir Kılıç yaşamını yitirdi

Cizre Kaymakamlığı’nda intihar eden Nezir Kılıç yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – Cizre’de kaymakamlık binasından atlayan yüzde 76 zihinsel ve işitme engelli Nezir Kılıç yaşamını yitirdi. Kılıç’ın eşi Kibariye Kılıç, eşinin Cizre Kaymakamlığı’na yardım talebinde bulunmak için gittikten sonra olayın yaşandığını söyledi.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 46 yaşındaki Nezir Kılıç, dün (17 Şubat) kaymakamlık binasının 4. katından atlayarak intihar etti.

Kılıç, kaldırıldığı Cizre Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Şırnak Valiliği, Kılıç’ın yüzde 76 zihinsel ve işitme engelli olduğunu belirtti.

Kılıç’ın epilepsi hastalığının olduğu belirtilen açıklamada, “Evli ve 4 çocuk babası Nezir Kılıç’a Cizre Kaymakamlığımız Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından belli aralıklarla düzenli olarak yardım yapıldığı anlaşılmıştır” denildi.

Öte yandan Kılıç’ın cenazesi, Cizre Kaymakamı Davut Sinanoğlu’nun da katıldığı cenaze töreninin ardından Cizre Asri Mezarlığı’nda defnedildi.

“Yardım için gitmişti, dinlemediler”

12 yıldır işsiz olduğu öğrenilen Kılıç’ın eşi Kibariye Kılıç, yaşananları Mezopotamya Ajansı‘ndan Müjdat Can‘a anlattı.

Kılıç, eşinin sadece 700 lira engelli maaşı aldığını ve ekonomik sıkıntılardan kaynaklı İlçe Kaymakamı Sinanoğlu ile görüşmek için kaymakamlığa gittiğini belirtti.

Cizre’de kiralık bir evde yaşadıklarını belirten Kılıç, “Çocukları hepsi boştalar ve hiçbir çalışanımız yok. Bizim hiçbir şeyimiz yok. Fakiriz ve kiradayız. Eşim bana ‘Kaymakamlığa gideyim biraz yardımda bulunsunlar’ dedi. Ben de git dedim. Gitti ve gidiş o gidiş, bir daha dönmedi” dedi.

Kılıç, eşinin olay esnasında yarım saat boyunca camda beklediğini söyledi ve “Kaymakam en azından derdini dinleseydi. Orada koltukta ne yapıyor. Hakkımız yok muydu? Bizi dinlemeye hakkı yok muydu?” diyerek duruma tepki gösterdi.

Eşine müdahale edilmediğini savunan Kılıç, şöyle devam etti:

“Belediye ve Kaymakamlık sünger bırakarak müdahale edebilirdi. Eşim içeridekilere görüntülerde elini sallıyordu. Ne dediğini tam bilmiyorum ama Kaymakamla görüşmek istiyordu. Görevliler, eşimle dalga geçiyorlar. Savunulacak hiçbir tarafı yok bunun. Bunlardan davacıyım. Ben ve vicdanım bu yaşananları kabul etmiyoruz. Eşim ‘gideceğim kaymakam beni dinleyecek. Vicdanen kabul edecek’ diyordu.”

İstanbul Üniversitesi öğrencisi Hakan Taşdemir intihar etti


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
15 Temmuz “cihat” olarak müfredatta
Sonraki Haber
Akşener'den İYİ Parti'deki istifalara ilişkin açıklama