Ana SayfaDünyaCorona virüsü: Bir günde 105 kişi hayatını kaybetti

Corona virüsü: Bir günde 105 kişi hayatını kaybetti

HABER MERKEZİ – Covid-19 olarak adlandırılan yeni Corona virüsünün ortaya çıktığı Çin’de son 24 saatte 105 kişinin yaşamını yitirmesiyle hayatını kaybedenlerin sayısı bin 771’i buldu. Virüsten kaynaklı vaka sayısı ise 70 bin 548’e yükseldi.

Çin’in Hubei eyaletine bağlı Wuhan kentinde ortaya çıkan ve Covid-19 (2019-nCoV) adı verilen yeni tür Corona virüsü nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı artıyor.

Dün ilk kez ölümlerde düşüş kaydedilmişti ancak, son 24 saatte 105 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Covid-19 virüsünden etkilenen kişilerin sayısı, 10 bin 644’ünün durumu ciddi olmak üzere 70 bin 548’e yükselirken, can kaybı ise biri Hong Kong’da olmak üzere bin 771’e yükseldi.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu’ndan yapılan açıklamaya göre Hubei eyaletinde bin 993, ülke çapında ise 2 bin 48 yeni vaka tespit edildi.

Çin ana karası dışında Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde vaka sayısı 57’ye çıkarken, Makau Özel İdari Bölgesi’nde ise bu sayı 10 olarak açıklandı.

Henüz kontrol altına alınamayan virüs Güney Asya ülke ekonomilerini de olumsuz etkilemeye başladı.

Yılın ilk çeyreğine dair ekonomik göstergeler ekonomik daralma yaşandığına, Japonya ve Singapur’un ise ekonomik durgunluk tehlikesiyle karşı karşıya kaldığına işaret ediyor.

Süreç

Hubei eyaletine bağlı Wuhan kentinde 12 Aralık 2019’da ortaya çıkan Covid-19  adı verilen yeni tür Corona virüsü nedeniyle  aralarında Türkiye’nin de bulunduğu birçok ülke, Çin’deki  vatandaşlarını tahliye etmişti.

İlk olarak Wuhan’da tespit edilen virüs, kısa sürede diğer kent ve ülkelere yayılması üzerine Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) “acil durum” ilan etmişti.

Virüs nedeniyle Avrupa’daki ilk ölüm Fransa’da yaşanmıştı.

Çin ana karası dışında sadece Asya ülkeleri Hong Kong, Filipinler ve Japonya’da birer ölüm kaydedilmişti.

Mısır’da da bir kişide virüs tespit edilmesiyle Afrika kıtasında ilk vaka kaydedilmişti.


Karınca, Euronews

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Mülteciler de hedeflerindeydi: Almanya'da faşist hücreye operasyon
Sonraki Haber
Hala canlı hala inatçı: Cezayir isyanı 1 yaşında