Ana SayfaDünyaCorona virüsü: Çin’de ölü sayısı 500’e yaklaştı

Corona virüsü: Çin’de ölü sayısı 500’e yaklaştı

HABER MERKEZİ – Çin’de Corona virüsü salgını nedeniyle ölü sayısı son 24 saat içinde 68 artarak 493’e ulaştı. Virüs taşıdığı belirlenen kişilerin sayısı ise 24 bini aştı.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede birçok ülkeye yayılan yeni Corona virüsü (2019-nCoV) nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı artıyor.

Çin’de son 24 saat için 68 kişi daha hayatını kaybetti. Böylece can kaybı sayısı 493’e ulaştı.

Hubei eyaletinin Wuhan kentinin merkezinde olduğu salgında ölümlerin çok büyük bir çoğunluğu bu bölgede kaydedildi.

Virüs taşıdığı belirlenen kişilerin sayısı da 24 binin üzerine çıktı.

‘Gerçek rakamlar açıklananlardan çok daha yüksek’

Wuhan’da sağlık teknisyeni olan ve bir hastanede çalışan Jiesi Luo (Güvenlik sebebiyle ismi değiştirilmiştir), Deutsche Welle’ye yaptığı açıklamada ise bu sayıların çok daha yüksek olduğu görüşünde:

“Bence gerçek rakamlar açıklananlardan çok daha yüksek. Mesela tomografi ile birinin akciğerlerinde iltihaplanma tespit edildi diyelim. Virüs konusunda emin olmak için başka araştırmaların da yapılması gerekiyor ama yapılmıyor çünkü sırada çok sayıda hasta bekliyor. Ayrıca bir kişi test yapılmadan öldüyse kayıtlara koronovirüse bağlı ölüm diye de geçmiyor.”

Çin’in yanı sıra Filipinler ve Hong Kong’da da birer kişi Corona virüsü sebebiyle hayatını kaybetmişti.

‘Salgınla mücadelede sıkıntılar var’

Giriş ve çıkışlara kapatılan Wuhan kentinde yaşayan Wenjun Wang isimli bir kişinin anlatımlarına göre ise kentte salgınla mücadele adına sıkıntılar yaşanıyor.

Yaşam mücadelesini BBC’ye anlatan Wang, karantinaya gitmektense ölümü tercih edeceğini söylüyor.

33 yaşındaki Wang, salgının kente yayılmasından bu yana, amcasını kaybettiğini, babasının durumunun ise kritik olduğunu aktarıyor:

“Wuhan’da çok sayıda karantina noktası var. Henüz kuluçka dönemini yaşayan hastalar ile daha hafif hasta olan kişiler buralarda tutuluyor. Babam gibi ağır hastalara yatak verilmiyor. Amcam böyle bir karantina noktasında hayatını kaybetti çünkü ağır durumdakilerin müşahade altına alınabileceği tesisler yok…
“Eğer hükümetin talimatlarını dinlersek, bu karantina noktalarına gitmemiz gerekiyor ama amcamın başına gelenler babamın da başına gelebilir. O yüzden evde ölmeyi tercih ederiz.”

Corona virüsü ile ilgili en çok sorulan sorular ve yanıtları

Yeni Corona virüsü: Nasıl ortaya çıktı, belirtileri neler, nasıl korunulur?


Karınca, BBC Türkçe, DW Türkçe

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Erdoğan: İdlib saldırısı Suriye'de yeni bir dönemin miladıdır
Sonraki Haber
Gazeteci Adnan Bilen'e verilen ceza onandı