Ana SayfaDünyaCorona virüsü nedeniyle İran’la sınır kapıları kapatıldı

Corona virüsü nedeniyle İran’la sınır kapıları kapatıldı

HABER MERKEZİ – Türkiye, Corona virüsü tehdidi nedeniyle İran’a geçişlerin sağlandığı 4 sınır kapısını kapattı. İran’dan gelen uluslararası uçuşlar da tek taraflı olarak durduruldu.

Çin’in Hubei eyaletindeki Wuhan kentinde Aralık ayında ortaya çıkan yeni tip Corona virüsün (Covid-19) bulaştığı kişi sayısı Çin’de ve dünyada hızla artıyor.

Virüsün yayıldığı yerlerden biri de Türkiye’ye sınırı bulunan İran.

Resmi kaynaklara göre şu an Türkiye’de tespit edilmiş bir Corona virüsü vakası bulunmuyor ancak özellikle İran sınırında bulunan Van’da kontroller artırılırken virüs nedeniyle önlemler üst seviyeye çıkarıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yaptığı açıklamada yer alan bilgilere göre virüse karşı tedbir olarak Türkiye-İran sınırı kapatıldı.

Kapatılan sınır kapıları Dilucu, Gürbulak, Esendere ve Kapıköy’de denetimler arttırıldı.

Koca düzenlediği basın toplantısında, İran-Türkiye arasındaki kara ve demiryolu geçişlerinin durdurulmasının yanı sıra İran’dan gelen uluslararası uçuşların da tek taraflı olarak durdurulduğunu aktardı.

Koca, “Bugün itibarıyla İran’da toplam vaka sayısı 43, can kaybı da 8 olarak kaydedildi. Koronavirüs salgını nedeniyle İran’la olan bütün sınır kapıları kapatıldı, uçuşlar tek taraflı durduruldu” dedi.

İletişim Başkanlığı’ndan açıklama

Öte yandan İletişim Başkanlığı, Türkiye’de Corona virüsüne rastlandığı yönündeki haberleri yalanlayan yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, virüs salgınıyla ilgili başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşlar vasıtasıyla gereken bütün önlemlerin alındığı bildirildi.

Salgının ülke sınırları içerisine bulaşmaması için tüm çalışmalar ve tedbirlerin titizlikle yürütüldüğü kaydedilerek, şu ifadelere yer verildi:

“Elde edilen en güncel verilere göre, ülkemizde herhangi bir COVID-19 (Yeni Koronavirüs) vakası görülmemiştir. Konu ile ilgili birtakım sosyal medya mecralarında yer alan, Türkiye’de COVID-19 (Yeni Koronavirüs) vakalarına rastlandığına yönelik iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.

“Medya kuruluşlarımızın, medya mensuplarımızın ve tüm vatandaşlarımızın Sağlık Bakanlığımız başta olmak üzere resmi kaynakları dikkate almaları, bunun dışında konu ile alakalı yapılan açıklamalara ya da ortaya atılan iddialara itibar etmemeleri önemle rica olunur.

Konu ile ilgili gelişmeler yetkili makamlarımızca gerek görüldüğü anda tüm kamuoyu ile paylaşılmaktadır. İlgili süreç Başkanlığımızca da azami hassasiyetle takip edilmektedir.”


Corona virüsü ile ilgili en çok sorulan sorular ve yanıtları

İstanbul Eczacı Odası’ndan ‘Corona virüsü’ broşürü

Yeni Corona virüsü: Nasıl ortaya çıktı, belirtileri neler, nasıl korunulur?


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Elazığ'da ders zili yarın çalacak
Sonraki Haber
HDP'de yeni dönem