Ana SayfaDünyaCorona virüsü: Ölenlerin sayısı 259’a yükseldi

Corona virüsü: Ölenlerin sayısı 259’a yükseldi

HABER MERKEZİ – Çin’de ortaya çıkan ve akciğer rahatsızlıklarına neden olan Corona virüsünden hayatını kaybedenlerin sayısı 249’a yükseldi. Virüsten etkilenenlerin sayısı bin 795’inin durumu ciddi olmak üzere 11 bin 791’e yükselirken, Türkiyeli yurttaşları getiren uçak ise Wuhan’dan havalandı.

Çin’de ortaya çıkan ölümcül Corona virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor.

Ülke genelinde etkisini giderek artıran virüsten ölenlerin sayısı 259’u bulurken, virüsten etkilenenlerin sayısı bin 795’inin durumu ciddi olmak üzere 11 bin 791’e yükseldi.

Ayrıca Corona virüsüne yakalandığı şüpheli olan kişilerin sayısı 17 bin 988 olarak açıklanırken, virüse yakalananlarla temasa geçtiği gerekçesiyle müşahede altına alınan kişilerin sayısı ise 118 bin 478’e ulaştı.

Ülke genelinde virüsten iyileşerek taburcu edilen hasta sayısı 243 oldu.

Dünya genelindeki vaka sayısı 11 bin 940

Bununla birlikte virüse yakalanma vakası Çin anakarası dışında Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde 13’e, Makau Özel İdari Bölgesi’nde yediye yükseldi.

Diğer yandan “Ülke Geneli Yeni Tip Coronavirüs Salgını Anlık Gelişmeler” platformunun verilerine göre dünya genelindeki toplam vaka sayısı 11 bin 940’a ulaştı.

Çin dışında ise Tayland’da 19, Japonya’da 15, Singapur’da 13, Güney Kore’de 11, Avustralya’da dokuz, Malezya’da sekiz, Almanya’da yedi, Fransa ve ABD’de altışar, Vietnam’da beş, Birleşik Arap Emirlikleri’nde dört, Kanada’da üç, Brintanya, Rusya ve İtalya’da ikişer, Nepal, Kamboçya, Sri Lanka, Hindistan, Finlandiya, İspanya, İsveç’te birer vaka görüldü.

Bu arada salgın nedeniyle çok sayıda hava yolu şirketi Çin’e uçuşlarını askıya almış, Dünya Sağlık Örgütü de “uluslararası kamu sağlığı acil durumu” ilan etmişti.

Türkiyeli yurttaşları getiren uçak havalandı

Öte yandan Corona virüs salgını dolayısıyla Çin’den Türkiyeli yurttaşların tahliyesini yapacak Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait kargo uçağı, Çin’in Wuhan kentinden yola çıktı.

Bilim Kurulu Toplantısı’ndan gazetecilere açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin’den Türkiye’ye getirilecek kişilerin 14 gün süreyle Ankara’daki Zekai Tahir Burak Hastanesi’nde, tek kişilik odalarda tutulacaklarını söyledi.

“Aileleriyle birlikte 32 Türkiye, 6 Azerbaycan, 3 Gürcistan, 1 Arnavut vatandaşı olak üzere 42 yolcumuz geliyor. Hiçbirinde en ufak hastalık belirtisi yok. Böyle bir durum olsa, uçuşuna izin verilmeyecekti.”

Koca, Türkiye’de şu ana kadar 13 bin yolcunun tarandığını ve herhangi bir şüpheli yolcuya rastlanmadığını da sözlerine ekledi.

Uçağın TSİ 19.00’da Türkiye’ye varması bekleniyor.


Karınca, Euronews

Corona virüsü iki ülkeye daha yayıldı, İtalya OHAL ilan etti

Yeni Corona virüsü: Nasıl ortaya çıktı, belirtileri neler, nasıl korunulur?




Önceki Haber
Boğaziçili öğrencilere ertelemeli hapis cezası
Sonraki Haber
AYM: 'Öcalan’a özgürlük' talebiyle imza toplamak ifade özgürlüğü