Ana SayfaDünyaCovid-19: Küresel risk seviyesi ‘çok yüksek’e çıkarıldı

Covid-19: Küresel risk seviyesi ‘çok yüksek’e çıkarıldı

HABER MERKEZİ – Dünya Sağlık Örgütü, yeni tip Corona virüsü için küresel risk seviyesini “yüksekten”, “çok yüksek”e çıkardı.

Çin’in Hubei eyaletine bağlı Wuhan kentinde 2019’un Aralık ayında ortaya çıkan, Covid-19 olarak adlandırılan yeni tür Corona virüsü hızla yayılıyor.

Son verilere göre Çin dışında virüsün yayılışının en ciddi boyutlarda olduğu üç ülke Güney Kore, İtalya ve İran.

Ancak virüsün tespit edildiği ülke sayısı 55’e yükseldi.

Birleşmiş Milletler’e bağlı Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, bugün düzenlediği basın toplantısında, Covid-19 için küresel risk seviyesini “yüksekten”, “çok yüksek”e çıkardıklarını duyurdu.

WHO, 30 Ocak’ta Corona virüsü salgını nedeniyle uluslararası acil durum ilan etmişti.

Virüsün görüldüğü ülkelerin doğru önlemlerle durumu kontrol altına alabileceklerini belirten Ghebreyesus, WHO yetkililerinin, virüsün “dünyanın tamamına yayılmadığı” gerekçesiyle “pandemi” durumu ilan etmediğini anımsattı.

Fotoğraf: AFP

WHO’nun verilerine göre Çin’de yaklaşık 79 bin kişi virüsten etkilendi. Ülkede virüs nedeniyle ölen kişi sayısı ise 2 bin 791.

Çin dışındaki 49 ülkede hastalanan 4 bin 351 kişiden de 67 kişi hayatını kaybetti.

WHO Genel Direktörü Ghebreyesus, dünden bu yana Danimarka, Estonya, Litvanya, Hollanda ve Nijerya’da da ilk vakaların bildirildiğini, tüm bu vakaların İtalya’daki salgınla bağlantılı olduğunu ifade etti.

Ayrıca Ghebreyesus, Covid-19 vakalarının İtalya’dan 14, İran’dan da 11 ülkeye yayıldığını söyledi.

Ghebreyesus, “Vaka sayısında ve son birkaç gün içinde etkilenen ülke sayısında devam eden artış açıkça endişe verici” dedi ve WHO uzmanlarının, Covid-19’un küresel düzeyde yayılma riski ve etkisine ilişkin değerlendirmelerini hızlandırdıklarını kaydetti.


Karınca, BBC, Sputnik

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Dayanışmaya ceza: Yönetmen Veysi Altay’a 1 yıl 3 ay hapis
Sonraki Haber
İdlib saldırısı sonrası ne oldu, kim ne dedi?