Ana SayfaGüncel“Cumhurbaşkanına hakaret”ten tutuklanan kanser hastası adliyede bayıldı

“Cumhurbaşkanına hakaret”ten tutuklanan kanser hastası adliyede bayıldı

HABER MERKEZİ – Kanser hastası Ayten Sarıkaya Kesler, İsviçre’den Türkiye’ye geldiği İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı. Çıkarıldığı mahkemece “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla tutuklanan Sarıkaya Kesler karar sonrası bayılması sonrası hastaneye kaldırıldı. İHD, tedavisi süren Sarıkaya Kesler’in “hapishaneye götürülmeden serbest bırakılmasını” talep ediyor.

Ayten Sarıkaya Kesler isimli yurttaş, dün sabah saatlerinde İsviçre’den İstanbul’a geldi.

Hakkında sosyal medya paylaşımları nedeniyle “örgüt propagandası yapmak” ve “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamalarıyla yakalama kararı bulunan 53 yaşındaki Sarıkaya Kesler, geldiği İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alınarak karakola götürüldü.

Kanser hastalığı bütün vücuduna yayılmış ve kemoterapi tedavisi devam eden Sarıkaya-Kesler, ifadesinin alınmasının ardından savcılık tarafından tutklama telebiyle sevk edildiği Bakırköy Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı.

Kararın ardından adliye koridorunda fenalaşan Sarıkaya Kesler, Bakırköy Adliyesi’nden Bahçelievler’deki özel bir hastaneye götürüldü.

Sarıkaya Kesler’in tedavisinin ardından Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ne götürüleceği belirtiliyor.

Avukatı: Yerde yatarken sorgu tutanağı imzalatılmaya çalışıldı

Ayten Sarıkaya Kesler’in avukatı Gülizar Tuncer, Mezopotamya Ajansı’na yaptığı açıklamada hastanede olduklarını ve müvekkilinin durumunun ağır olduğunu belirtti.

Tuncer, “Kanser hastalığı metastaz yapmış durumda. İstanbul’dan aktarmalı uçakla Erzincan’a gidecekti. Ağır hasta olduğu raporlarla görülüyor olmasına rağmen hakkında tutuklama kararı verildi. Adliyede düşüp bayıldı ve yerde yatarken sorgu tutanağı imzalatılmaya çalışıldı. Tedavisi yurtdışında sürüyor kaçacak bir yeri yok. Biz şu an hastanedeyiz” dedi.

“Yerde yatarken kimse ilgilenmedi” diyen Tuncer, tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

“Şu an hastanede ve durumu ağır olduğu için cezaevine götürülemiyor. Bu halde bir insan tutuklanabilir mi? Yarın itiraz karara edeceğim.”

İHD: Kesler hapishaneye götürülmeden serbest bırakılmalı

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, Sarıkaya Kesler’in durumuna ilişkin yazılı açıklama yaptı.

“Kanser hastası Ayten Sarıkaya Kesler serbest bırakılsın” başlıklı açıklamada, Sarıkaya Kesler’in tedavisinin sürdüğü belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

“Madımak Oteli’nde insanları yakanlardan biri olan Ahmet Turan Kılıç’ın sağlık sorunları gerekçesiyle serbest bırakılmasından kısa bir süre sonra kanser hastası Kesler’in sadece sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle tutuklanma kararının verilmesi kabul edilebilir bir durum değil.
“Biz insan hakları savunucuları, Ayten Sarıkaya Kesler’in hapishaneye götürülmeden serbest bırakılmasını istiyoruz.”



Önceki Haber
Çığ raporu: İhmaller ve alınması gereken önlemler sıralandı
Sonraki Haber
Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri için başvurular başladı