Ana SayfaGüncelDink Cinayeti Davası: Dönemin Jandarma Komutanı ‘fotoğraf çekilmesi emrini ben verdim’ dedi

Dink Cinayeti Davası: Dönemin Jandarma Komutanı ‘fotoğraf çekilmesi emrini ben verdim’ dedi

HABER MERKEZİ – Hrant Dink cinayeti davasında ifade veren dönemin Samsun İl Jandarma Komutanı Serdar Yücel, tetikçi Ogün Samast’ın bayrakla poz verdiği fotoğrafın çekilmesi talimatını verdiğini kabul etti.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin açılan davada kamu görevlilerinin yargılandığı davanın 104’üncü duruşma Çağlayan’daki İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Dönemin Samsun İl Jandarma Komutanı Serdar Yücel’in tanık olarak dinlendiği, dördü tutuklu 77 sanıklı davanın duruşmasını Dink’in arkadaşları ve çok sayıda kişi izledi.

Tanıklar Serdar Yücel, Şenol Çınar ve Zeki Erdem duruşmaya çağrılırken, tutuksuz sanıklardan Ali Öz, Birol Ustaoğlu, Atilla Güçlüoğlu duruşma salonunda hazır bulundu. Tutuklu sanıklar ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya bağlandı.

“Fotoğraf ve kayıt çekilmesi emrini ben verdim”

Serdar Yücel’in tanık olarak SEGBİS aracılığıyla bağlandığı duruşmada, Dink’i öldüren Ogün Samast’ın asker ve polislerin arasında Türk bayrağıyla poz verdiği fotoğrafın sorulduğu Yücel, “Fotoğraf ve kayıt çekilmesi emrini ben verdim. Ben bayraklı fotoğraf çekin demedim” dedi.

Yücel ayrıca cinayetin Gülen cemaatiyle bağlantılı olduğu bilgisinin kendilerinde olmadığını söyleyerek “Jandarma görüntülerinin basına sızdırılmasının şüpheli ve kasıtlı bir hamle olduğunu düşündüğümü müfettişlere söyledim” diye konuştu.

Mahkeme başkanının o dönemde Samsun jandarmasında görevli olan sanıkların ismini tek tek sayarak örgütle ilişkilerinin olup olmadığı sorusuna Yücel, “Bilgim yok” dedi.

“Talimat almadan bunu yapmam mümkün mü?”

Cinayet işlendiği gün Samsun İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde astsubay rütbesinde olan, Ogün Samast’ı Samsun Otogarı’nda gözaltına alarak ilk sorgulayan dava sanığı Birol Ustaoğlu ise emniyette çay ocağındaki ilk mülakatı kendisinin gerçekleştirdiğini söyledi.

Samast’ın “Vatan toprağı kutsaldır, kaderine terk edilemez” yazılı Atatürk posteri önünde, Türk bayrağıyla poz verdiği görüntüde yer alan Ustaoğlu, “Ama talimat almadan bunu yapmam mümkün mü? Yeri ben mi seçtim?” diye sordu.

Serdar Yücel, “Hayır, ön bilgi almak için oradaydınız. O bina Emniyet Müdürü’nün yetkisindedir” diye cevap verdi.

Duruşma dönemin İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde Aşırı Sağ Faaliyetler Tim Komutanı Serkan Özel ve suç örgütü lideri Kürşat Yılmaz’ın dinlenmesi için yarın saat 10.30’a ertelendi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
UKOME'nin yapısı değiştirildi, İmamoğlu tepkili
Sonraki Haber
Büyükada Davası: Karar çıkmadı, duruşma 3 Nisan'a ertelendi