Ana SayfaToplumsal Cinsiyet8 Mart: Diyarbakır’da kadınlar İstasyon Meydanı’nda buluşacak

8 Mart: Diyarbakır’da kadınlar İstasyon Meydanı’nda buluşacak

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nünde İstasyon Meydanı’nda düzenlenecek mitingde bir araya gelecek.

Diyarbakır’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde yapılacak eylem programı belli oldu.

Kadınlar 8 Mart’ta İstasyon Meydanı’nda yapılacak mitingde bir araya gelecek.

Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma, Dayanışma, Birlik ve Kültür Derneği’nde (MEBYA-DER) bir araya gelen Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivisti kadınlar, bu yıl 8 Mart’ta karanfil yerine el yapımı bileklikler dağıtılacağını belirtti.

JinNews’e konuşan TJA aktivisti Medine Efe, kadın emeğinin görülmesi için 8 Mart etkinleri kapsamında bileklik dağıtacaklarını söyledi.

“Bileklikleri hem cezaevindeki kadınlara hem de emekçi kadınlara dağıtacağız. Bileklik yaptığımız taşları Mardin’den istedik. Kadın arkadaşlarımıza da çağrıda bulunarak burada toplandık. Bu çalışma hem kadınlarda hediye olarak kalması hem de kadın emeğinin görünür kılınması için yapıldı.”

Kadınlara çağrıda bulunan Efe, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde İstasyon Meydanı’nda, rengimizle, sesimizle, zılgıtlarımızla toplanalım. 8 Mart bizim için çok önemlidir. Kadınlara, gençlere çağrıda bulunuyoruz; gelin bize katılın, 8 Mart’ı kitlesel bir şekilde kutlayalım” dedi.


8 Mart: Van programı açıklandı

Kadınlardan 8 Mart çağrısı: Krize ve şiddete karşı cesaretle isyandayız


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Çocuk istismarını haberleştiren gazeteci Terkoğlu'na para cezası
Sonraki Haber
Corona virüsü sözlüğü: Kullanılan terimlerin ne kadarını biliyoruz?