Ana SayfaGüncelDiyarbakır’dan Kocaeli’ye birçok ilde ev baskınları

Diyarbakır’dan Kocaeli’ye birçok ilde ev baskınları

HABER MERKEZİ – Diyarbakır, Dersim, Muş, Kocaeli, Van, Ağrı ve Ankara’da yapılan ev baskınlarında, aralarında HDP’li yöneticiler ile gazeteci ve öğrencilerin de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Birçok kentte sabah saatlerinde çok sayıda adrese eş zamanlı baskın düzenlendi.

Diyarbakır’daki baskınlarda,Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Örgütü yöneticisi İrfan Söner, Bağlar İlçe Eşbaşkanı Mehmet Atlıhan ve Yenişehir İlçe Eşbaşkanı Sadrettin Kaya, Demokratik İslam Kongresi (DİK) üyesi Mele Yusuf Andan, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Bağlar İlçe Örgütü yöneticisi Ali Alkan, HDP Bağlar İlçe Örgütü yöneticisi Abdullah Dengiz ve Bağlar Belediyesi eski Meclis üyesi Rıfat Turfan, HDP Diyarbakır İl Örgütü yöneticisi Mele Abdullah Arkan,  Hasan Çiçek,  Mehmet Özçelik, Fuat Öner, Hacı Eroğlu, Halis Tekok ve İlknur Meygil, gözaltına alındı.

HDP Bağlar ilçe yöneticisi Fattullah Işıktaş’ın da evine baskın yapıldığı, ancak evde bulunmadığı için gözaltına alınmadığı belirtildi.

Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen siyasetçiler, İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Dersim’de en az 10 gözaltı

Dersim merkezde de sabah saatlerinde üniversite öğrencilerinin kaldığı yurtlar ile HDP’lilerin evlerine baskın düzenlendi.

Baskınlarda en 10 kişi gözaltına alındı.

Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen kişiler İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken, kentteki gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

Bir gazeteciye de gözaltı

Van’da ise Mezopotamya Ajansı muhabiri Yunus Duman‘ın evine yapılan polis baskınıyla gözaltına alındığı öğrenildi.

En az 85 gözaltı

HDP Sözcüsü Günay Kubilay’ın yaptığı açıklamaya göre bu kentlerin yanı sıra Kocaeli, Muş, Ağrı ve Ankara’da da ev baskınları yapıldı.

Kubilay “Kocaeli’de dokuz, Ankara’da beş, Muş’ta 30’dan fazla ve Ağrı’da çok sayıda kişi olmak üzere, toplam 85 kişinin gözaltına alınmış olduğunu öğrendik” dedi.

Gözaltına alınanlar arasında ağırlıklı olarak HDP il ve ilçe yöneticileri ile öğrenciler bulunuyor.


Kulis: HDP’de Buldan ve Temelli ile devam eğilimi

HDP Sözcüsü Kubilay’dan ‘darbe’ uyarısı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Soylu'ya 'Kel kafalı zat' demişti: Avukat Bek hakkında takipsizlik kararı
Sonraki Haber
DİSK Genel Kongresi başladı: 'Başka bir Türkiye mümkün'