Ana SayfaKültür-SanatEgemen görme ve gösterme rejimine karşı: “Asla Gözlerini Kaçırma”

Egemen görme ve gösterme rejimine karşı: “Asla Gözlerini Kaçırma”

HABER MERKEZİ – Kolektif bir sergi olan “Asla Gözlerini Kaçırma” Karşı Sanat’ta ziyarete açıldı. Görüntülerin düzenini tarihsel olduğu kadar bireysel bağlamda da ele alan sergi, görme ve gösterme stratejilerini tartışmaya açıyor.

İstanbul Beyoğlu’ndaki Karşı Sanat, “Asla Gözlerini Kaçırma” (Never Look Away) sergisine ev sahipliği yapıyor.

Sergi çağdaş sanat alanında, sanatçıların göstermedikleri, gösteremedikleri, gösterseler de gözden kaçmış olanlara dair, görünen ve görünmez arasından geçen çerçeve üzerine yerleşiyor.

Görüntülerin düzenini tarihsel olduğu kadar bireysel bağlamda da ele alan sergi; görülmeye değer olanı, görünmesi tehlikeli olanı, görmezden gelineni, görülmeye mahkum olanı belirleyen yasaların zaman içinde dönüşümüne tanıklık eden tekil ve kolektif hikayelere odaklanıyor.

14 sanatçının görme ve gösterme stratejilerini somut işler üzerinden tartışmaya açtığı sergide izleyici Türkiye çağdaş sanat alanının işleyişine dair düşünmeye de davet ediliyor.

25 Şubat’ta açılan sergi, egemen görme ve gösterme rejimlerine eleştirel yaklaşan, bu konu üzerine teorik ve pratik olarak çalışan Karşı Sanat’ta 20 Mart’a kadar ziyaret edilebilir.


Adres: İstiklal Caddesi, Aznavur Pasajı No: 108 Kat-6 Beyoğlu / İstanbul
Ayrıca detaylı bir bilgi için bkz.

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP'nin il il 8 Mart programı
Sonraki Haber
Bir panel: “Dersim’deki Horasan, Horasan’daki Dersim”