Ana SayfaEğitimElazığ’da ders zili yarın çalacak

Elazığ’da ders zili yarın çalacak

HABER MERKEZİ – 41 kişinin yaşamını yitirdiği deprem sonrası Elazığ’da eğitime verilen ara yarın sona eriyor. Bakan Selçuk, tüm okullarda tam gün eğitim uygulamasından ikili eğitim-öğretime geçildiğini söyledi.

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak’ta meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem geniş bir bölgede hissedilirken, çok sayıda yapıda hasara neden olmuştu.

Depremde 37’si Elazığ’da, dördü Malatya’da olmak üzere toplam 41 kişi yaşamını yitirmişti.

İki kentte yüzlerce bina yıkılırken, binlerce bina da ağır hasar almıştı.

Deprem bölgesindeki hasar nedeniyle Elazığ ve Malatya’da okulların 10 Şubat’ta açılacağı açıklanmıştı.

Ancak yarıyıl tatili Elazığ il genelinde ve Malatya’nın Doğanyol, Kale ve Pütürge ilçelerindeki
okulların 17 Şubat’ta açılmasına karar verilmişti. Ancak ikinci kez ertelenerek okulların açılması 24 Şubat’a ertelenmişti.

“İkili eğitim-öğretime geçildi”

Elazığ’da ziyaretlerde bulunan Milli Eğitim Bakanı (MEB) Ziya Selçuk, kentte ara verilen eğitimin yarın başlayacağını söyledi.

Selçuk, “Elazığ’da ders zili yarın çalacak. Velilerimiz bilsinler ki; öğretmenlerimizin bilgisi dahilinde öğrencilerimizin ilişkilendirildiği tüm okullarda tam gün eğitim uygulamasından ikili eğitim-öğretime geçilmiştir” dedi.

Yeni okul binalarının hazır hale gelene kadar öğrencilerin hiçbir sıkıntı yaşamadan eğitim ve öğretim devam edeceğini söyleyen Selçuk, öğrencilerin kendilerine en yakın okula yerleştirileceğini belirtti.

Selçuk, il merkezinde boşaltılan 17 okuldaki 9 bin, ilçelerdeki 2 bin, toplam da 11 bin öğrencinin yarın sabah hangi okulda olacağının belirlendiğini de sözlerine ekledi.

80 okulun yıkımına karar verilmişti

Elazığ’daki depremden sonra bölgede yapılan inceleme ve değerlendirme sonucunda hasar gören eğitim kurumları belirlenmişti.

MEB, söz konusu okulların 32’sinin Elazığ’da, 27’sinin Malatya’da, 14’ünün Adıyaman’da, yedisinin ise Diyarbakır’da olduğu ifade etmişti.

Çalışmalar sonucunda bu okullarda eğitim öğretim faaliyeti yapılamayacağı belirtilerek, bu okulların yıkımına karar verilmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bir deprem de Akhisar'da
Sonraki Haber
Corona virüsü nedeniyle İran'la sınır kapıları kapatıldı