Ana SayfaGüncelEmsal Atakan: Katile ‘katil’ dediğim için hakkımda dava açıldı

Emsal Atakan: Katile ‘katil’ dediğim için hakkımda dava açıldı

HABER MERKEZİ – Gezi direnişi sırasında polisin attığı gaz kapsülünün başına isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan hakkında, sosyal medyada Dilek Doğan için yaptığı paylaşımlar gerekçe gösterilerek açılan davanın duruşması yapıldı.

Gezi direnişinde Hatay’da öldürülen Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan hakkında, İstanbul Küçük Armutlu’daki evinde polislerce öldürülen Dilek Doğan’ın ölüm yıl dönümünde yaptığı paylaşım gerekçe gösterilerek “Devletin askeri veya Emniyet teşkilatını alenen aşağıladığı” iddiasıyla dava açılmıştı.

Davanın ilk duruşması Hatay 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Duruşmaya tutuksuz yargılanan Atakan ile avukatı Hatice Can katılırken, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Gezi direnişinde yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz’ın anne ve babası ile birçok siyasi parti ve insan hakları örgütünün temsilcisi katıldı.

Duruşmada savunma yapan Atakan, üzerine atılı suçlamayı reddederken, oğlu için 7 yıldır hukuk mücadelesi verdiğini ancak kendisine dava açıldığını söyledi.

Atakan, paylaşımında kolluk kuvvetlerine bir hakaret ve kast içermediğini, katillere ‘katil’ dediğini ifade etti.

Suçsuz olduğunu belirten Atakan, beraatini talep etti.

Duruşmada savunma yapan Atakan’ın avukatı Hatice Can, yapılan paylaşımın ifade ve düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, müvekkilinin beraatini istedi.

Mahkeme, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için bir sonraki duruşmayı 26 Mart’a erteledi.

‘Katillere katil dediğim için dava açıldı’

Duruşma sonrası adliye önünde yapılan açıklamada konuşan Atakan, “Oğlumun davasını açmadılar. Benim hakkımda dava açtılar. Sırf katillere katil dediğim için hakkımda dava açıldı” dedi ve ekledi:

“Herkesin bütün Türkiye’nin gözü önünde Dilek Doğan’ın evinde nasıl katledildiğini herkes gördü. Benim kolluk güçlerine ya da askere herhangi bir kastım yoktur. Ben sadece katillere katil diyorum. Katillere de katil deniliyor. Bizler katledilen çocuklarımız için adalet talep ediyoruz.”

Burada söz alan HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları da Atakan’ı öldürülenlerin değil Atakan’ın annesinin yargılanmasına tepki gösterip, ailelerin yanında olduklarını dile getirdi.

Hatimoğulları, “Emsal Atakan yargılanamaz. Derhal beraatını verilmesini istiyoruz” dedi.

Ardından konuşan Atakan ailesinin avukatı Hatice Can, cezasızlıkla mücadele ettiklerini vurgulayarak adalet arayışlarının süreceğini söyledi.

Ahmet Atakan 

Ahmet Atakan, 10 Eylül 2013 tarihinde Hatay’ın Armutlu Mahallesi’nde polisin attığı gaz kapsülünün başına isabet etmesi sonucu hayatını kaybetmişti.

Atakan’ın öldürülmesinin üzerinden yedi yıl geçmesine rağmen, soruşturma henüz tamamlanmış değil.

Soruşturma tamamlanmadığı için de mahkeme aşamasına geçilemedi.

Dilek Doğan

Dilek Doğan, İstanbul’un Sarıyer ilçesindeki Küçük Armutlu mahallesinde 18 Ekim 2015’te Pazar günü sabaha karşı 04:30’da evine yapılan polis baskını sırasında polis kurşunuyla göğsünden vurulmuştu.

Akciğerinden yaralanan Doğan Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yoğun bakımda tedavi altına alınmış ve 25 Ekim 2015’te hayatını kaybetmişti.

2016 Mart ayında, Dilek Doğan’ı öldüren polis Yüksel Moğultay’a yargılandığı davada “taksirle öldürmek”ten 6 yıl 3 ay hapis cezası verilmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gazeteci Deniz Yücel hakkında 16 yıla kadar hapis cezası istendi
Sonraki Haber
Palu ailesi davasında karar çıktı