Ana SayfaGüncelErdoğan: İdlib saldırısı Suriye’de yeni bir dönemin miladıdır

Erdoğan: İdlib saldırısı Suriye’de yeni bir dönemin miladıdır

HABER MERKEZİ – AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye ordusunun İdlib’deki Türk askerlerine yönelik saldırısına ilişkin “Türkiye açısından Suriye’de yeni bir dönemin miladıdır” dedi. Erdoğan ayrıca Şam yönetimine yönelik bir de tehditte bulundu: “Rejim Şubat ayı içinde çekilmezse gereği yapılacak.”

İdlib’de Suriye hükümet güçlerinin Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) yönelik saldırısı ile başlayan ve ardından kısa süreli çatışmaya dönüşen kriz sürüyor.

TSK tarafından İdlib bölgesine gönderilen takviye askerlere yönelik topçu ateşi sonucu yedi asker ve bir sivil personel hayatını kaybetmişti.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuya ilişkin yeni bir açıklama yaptı.

Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan Erdoğan, “Önceki gün askerlerimize yapılan saldırı Türkiye açısından Suriye’de yeni bir dönemin miladıdır” diye belirtti.

“Türk askerinin kanının aktığı bir yerde hiçbir şeyin aynı şekilde devam etmesine izin veremeyiz” diyen Erdoğan, dün akşam saatlerinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı telefon görüşmesine de değindi.

Erdoğan, “Putin ile görüşmemde İdlib’de rejimin bir an önce Soçi mutabakatı sınırlarına çekilmesini ifade ettim. 12 gözlem noktamızın ikisi rejim hattının gerisinde kalmıştır. Rejim geri çekilmezse Türkiye bu işi bizzat yapmak zorunda kalacaktır” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı, “Askerlerimize yapılan her saldırı herhangi bir ikaz yapılmaksızın misliyle cevaplandırılacaktır” diye de ekledi.

“Rusya’yla çatışmaya gerek yok” demişti

İdlib’deki saldırıya ilişkin dün de açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir operasyonun başlatıldığını ve “buna devam edileceğini” söylemişti.

Gidişattan “endişeli” olduğunu açıklayan Rusya’ya ise “Bizim Rusya ile şu aşamada bir çatışma ya da bir ciddi çelişki içerisine girmemize gerek yok” sözleriyle seslenmiş ve süren işbirliği anlaşmalarını “görmemezlikten gelemeyeceklerini” ifade etmişti.

Ne oluyor?

Rusya destekli Suriye ordusunun, Türkiye’nin 12 gözlem noktasının bulunduğu İdlib vilayetindeki ilerleyişi devam ederken, önceki gece TSK’ye yönelik top atışı yapıldı.

Suriye hükümet güçlerinin bu saldırısında yedi asker ve bir sivil personel hayatını kaybetti.

Türkiye buna karşılık verirken, Rusya “endişelerini” dile getirdi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, “Terör örgütlerinin bu bölgede devam eden hareketliliği nedeniyle endişe duymaya devam ediyoruz. Rusya ve Türkiye orduları, İdlib’deki durum konusunda sürekli iletişim halinde” dedi.


Erdoğan: Öfkeyle kalkan zararla oturur, Rusya’yla çatışmaya gerek yok

CHP bildiğiniz gibi: İdlib için çözüm(süzlük) önerileri

Kılıçdaroğlu’ndan İdlib’e dair beş maddelik öneri

“İktidar, ABD ve Rusya’nın kapısını çalarak ayakta kalmaya çalışıyor”

İdlib çıkmazı: BM’den açıklama, Ankara’dan Moskova’ya mesaj


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ankara Valiliği'nden fırtına uyarısı
Sonraki Haber
Corona virüsü: Çin'de ölü sayısı 500'e yaklaştı