Ana SayfaGüncelErdoğan: Libya’da kendimize ait iki şehidimiz var

Erdoğan: Libya’da kendimize ait iki şehidimiz var

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya’da yaşamını yitiren askerler için kullandığı “birkaç şehit” ifadelerine gelen eleştirileri soran FOX TV muhabirine tepki gösterdi, “Bizim kendimize ait Libya’da iki şehidimiz var” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı’nda düzenlenen basın toplantısında İdlib ve Libya’daki son gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşme konusuna değinen Erdoğan, “Yol haritasıyla ifademiz şu anda malum Türkiye-Rusya arasında gerek İdlib’de gerek Libya’da yaşanan bir süreç var” dedi.

“Öncelikle İdlib’i çözmemiz lazım” diyen Erdoğan, sözlerini özetle şöyle sürdürdü:

“Bunu Sayın Putin ile en üst düzeyde ben görüşüyorum, aynı şekilde bakanlarımız ve istihbarat görüşmeleri oldu. Bir de bu işin Libya ayağı var.
“Rusya ile görüşmelerimiz var… Sayın Putin ile görüşerek yol haritamızda ne gibi eksiklikler var değerlendiriyoruz. Rusya rejim güçlerine destek veriyor. Bunun tespitleri elimizde, inkar etseler de tespitimiz var.
“Dolayısıyla bizim burada 911 km sınırımız varken biz böyle bir mücadelenin içinde olmayacağız da onlar mı olacak? Biz bu mücadelenin içinde olmaya mecbur değil, mahkûmuz.”

Rusya’dan bir heyetin yarın Türkiye’ye geleceğini söyleyen Erdoğan, “Bu haftasonu yapılan görüşmelerle ilgili Macron ile Merkel ve Putin arasında tam bir ittifak söz konusu değil. Putin ile belirlediğimiz tarih 5 Mart’ta en kötü ihtimalle bir araya gelme söz konusu olabilir” diye belirtti.

Erdoğan’dan FOX TV’nin ‘birkaç şehit’ sorusuna tepki

Basın toplantısının soru-cevap kısmında ise Erdoğan, Libya’da yaşamını yitiren askerler için kullandığı “birkaç şehit” ifadelerine gelen eleştirileri soran FOX TV muhabirine tepki gösterdi:

“Fox önce gazete olsun. Fox önce ciddi bir medya olsun. Yalan haber üretmeyi bırakın. Muhalefetin bu söylemleri beni ilgilendirmiyor. Rakam da olur, sayısal da olur öyle bir ifadeyi kullanmış oluruz. Muhalefet ‘Esad ile görüşeceksiniz’ diyor, bu nasıl muhalefet. Milyonlarca insan ülkesini terk ediyor, Bay Kemal bunun hesabını sormuyor. O aklını sen kendine sakla. Bizim kendimize ait Libya’da iki şehidimiz var.”

Erdoğan, “Suriye Milli Ordusu’ndan oraya gidenlerin ortak paydaları var. O ortak paydalar çerçevesinde burada bulunuyorlar. Suriye’de bizimle beraber olan kardeşlerimiz, orada da beraber olmayı şeref kabul ediyor” diye de ekledi.

22 Şubat’ta İzmir’deki bir açılış töreninde Türkiye’nin Suriye ve Libya’daki askeri varlığına ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Libya’da birkaç tane şehidimiz var” sözlerine başta ana muhalefet partisi CHP olmak üzere çeşitli kesimlerden tepki gelmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Elektronik sigara ithalatı yasaklandı
Sonraki Haber
Doğa katliamı: Avustralya yangınlarının bilançosu bilinenden daha ağır