Ana SayfaGüncelErdoğan: Öfkeyle kalkan zararla oturur, Rusya’yla çatışmaya gerek yok

Erdoğan: Öfkeyle kalkan zararla oturur, Rusya’yla çatışmaya gerek yok

HABER MERKEZİ – Suriye hükümet güçlerinin İdlib’deki Türk askerlerine yönelik saldırısına ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir operasyonun başlatıldığını ve “buna devam edileceğini” söyledi. Gidişattan “endişeli” olduğunu açıklayan Rusya’ya ise “Bizim Rusya ile şu aşamada bir çatışma ya da bir ciddi çelişki içerisine girmemize gerek yok” sözleriyle seslendi ve süren işbirliği anlaşmalarını “görmemezlikten gelemeyeceklerini” ifade etti.

İdlib’de Suriye hükümet güçlerinin Türk askerlerine yönelik saldırısı ile başlayan kriz sürüyor.

TSK tarafından İdlib bölgesine gönderilen takviye askerlere yönelik topçu ateşi sonucu yedi asker ve bir sivil personel hayatını kaybetmişti.

Konuya dair açıklamalarda bulunan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu saldırıya karşılık verildiğini ve “76 rejim unsurunun etkisiz hale getirildiğini” söyledi.

Ukrayna dönüşü uçakta NTV’den Funda Görey’e konuşan Erdoğan, bunun devam edeceğini belirtirken, “Suriye’ye burada alan kazanma fırsatı vermeyeceğiz, çünkü şu anda bu bizim yükümüzü artırıyor” dedi.

“İdlib operasyonu”nun ilk ayağının sürdüğünü ifade eden Erdoğan, “Yapılan operasyonların bunlara ciddi bir ders olduğu kanaatindeyim ama durmayacağız aynı kararlılıkla buna devam edeceğiz” dedi.

“Rusya ile bir çatışmaya girmemize gerek yok”

Mevcut gidişattan “endişeli” olduğunu açıklayan Rusya’ya bir mesajının olup olmadığı da sorulan Erdoğan, “Bizim Rusya ile şu aşamada bir çatışma ya da bir ciddi çelişki içerisine girmemize gerek yok” diye konuştu.

Rusya ile S-400’den nükleer ve Türk Akım Projesi’ne dek süren işbirliğine dikkat çeken Erdoğan, şöyle devam etti:

“Bunlar bizim için önem arz ediyor. Bu bakımdan bunları biz görmemezlikten gelemeyiz. Onun için de tabi her şeyi oturacağız, konuşacağız. Öfke ile değil… Çünkü öfke ile kalkan zararla oturur. Ama tabi nerede öfke, nerede zarar bunların da tespitini yapmak, istişare ile kararını vermek önem arz ediyor. Şu anda durum bu.”

Sınıra “briket barınak”

Erdoğan ayrıca İdlib’den göçe karşı devam eden projelerini de bu mülakatta anlattı.

Sınırda yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirten Erdoğan, “Biz sınırlarımızdan 30 ila 40 kilometre Suriye içinde ileri gidiyoruz ve oralara da briket barınaklar yapıyoruz” dedi.

Briket barınak konusunda yoğun bir çalışmanın devam ettiğini ifade eden Erdoğan, “Burada tabi Suriyeli kardeşlerimizi de eleman olarak değerlendirip çalıştırıyoruz ve inşaatlar da orada devam ediyor” diye belirtti.

Ne oluyor?

Rusya destekli Suriye ordusunun, Türkiye’nin 12 gözlem noktasının bulunduğu İdlib kentindeki ilerleyişi devam ederken, önceki gece TSK’ye yönelik top atışı yapıldı.

Suriye ordu güçlerinin bu saldırısında yedi asker ve bir sivil personel hayatını kaybetti.

Türkiye buna karşılık verirken, Rusya “endişelerini” dile getirdi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, “Terör örgütlerinin bu bölgede devam eden hareketliliği nedeniyle endişe duymaya devam ediyoruz. Rusya ve Türkiye orduları, İdlib’deki durum konusunda sürekli iletişim halinde” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Sistematik tehdit ve tacize sadece 2 yıl 10 ay hapis cezası
Sonraki Haber
Manisa'da 5.0 büyüklüğünde deprem