Ana SayfaGüncelErdoğan: Sosyal medya tam bir çöplük, buna izin vermeyeceğiz

Erdoğan: Sosyal medya tam bir çöplük, buna izin vermeyeceğiz

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, siber zorbalıkların arttığını belirterek “Sosyal medya tam bir çöplük, tam bir başı boş bir mecra haline geldi. Buna izin vermeyeceğiz” dedi. Erdoğan, İçişleri ve Adalet Bakanlığı’nın bu konuda çalıştığını da söyledi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi Açılış Töreni’nde konuştu.

“Sınırlarımızın güvenliği ne kadar önemliyse elektronik sistemlerimizin ve buralarda saklanan verilerin güvenliği de o derece önemlidir” diyen Erdoğan, “Kamu ve özel sektöre ait veri merkezlerini bir düzene sokmamız şart. İlgili kurumlarımızdan çalışmaları süratle tamamlamalarını bekliyorum” dedi.

İnternetin sorunlu değil, sorumlu kullanımının giderek daha çok önemli hale gelmeye başladığını belirten Erdoğan, “Teknoloji bağımlılığı bu tehditlerden sadece biridir. Günümüzde teknoloji bağımlılığı sebebiyle adeta ‘modern köleler’e dönüşen yığınlarla karşı karşıyayız” diye konuştu.

“İçişleri ve Adalet Bakanlığı çalışıyor”

Siber zorbalıkların arttığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sosyal medya bu bakımdan başıboş bir mecra haline geldi. Buna izin vermeyeceğiz” dedi.

“İnsanların taciz edildiği, dolandırıldığı, onurlarının kırıldığı, lince tabi tutulduğu ve her türlü hakkının ihlal edildiği böyle bir sanal dünyaya asla teslim olmayacağız” diye sözlerini sürdüren Erdoğan, İçişleri ve Adalet Bakanlığı’nın bu konuda çalıştığını da söyledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Özgür Arduç polisleri yaralamaktan hakim karşısına çıktı
Sonraki Haber
Baran Bozyel dinleyicileriyle buluşacak