Ana SayfaGüncelErdoğan’dan “dışarıya” İdlib mesajı: Masada olduğumuzu duyuracağız

Erdoğan’dan “dışarıya” İdlib mesajı: Masada olduğumuzu duyuracağız

HABER MERKEZİ – Türkiye’nin Suriye ve Libya’daki askeri varlığına ilişkin konuşan Erdoğan “Mücadele kolay değil, şehitler veriyoruz” dedi. İdlib ana gündemi ile Rusya, Fransa ve Almanya liderleriyle yaptığı görüşmelere işaret eden Erdoğan, “Masada olduğumuzu duyuracağız, daha kararlı adımlar atacağız” diye konuştu.

İzmir’deki bir açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin Libya ve Suriye’de süren askeri varlığına dair açıklamalarda bulundu.

“Türkiye’nin geniş alanda verdiği mücadele tam anlamıyla bir istiklal harbidir” diye konuşan Erdoğan, Türk askerinin Libya’da olmasına karşı çıkan ana muhalefet partisi CHP’yi eleştirdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na “Bay Kemal” diye seslenen Erdoğan, “Biz gayrimeşru Hafter’e karşı orada yönetici kahraman askerlerimiz ve Suriye Milli Ordusu’ndan ekiplerimizle oradayız” dedi.

“Birkaç tane şehidimiz var ama birkaç tane şehidimizin karşılığında 100’e yakın o lejyonerlerden etkisiz hale getirdik” diye konuşan Erdoğan, Türkiye’nin bugün Suriye, Libya ve Akdeniz’de kaçınacağı her mücadelenin ülkeye “ağır fatura olarak döneceğini” savundu.

“Dışarıya” İdlib mesajı

“Mücadele kolay değil, şehitler veriyoruz” diye konuşmasını sürdüren Erdoğan, dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le, öncesinde de Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’la yaptığı telefon görüşmelerini hatırlattı.

Bu görüşmeler için “Değerlendirmelerden sonra yol haritamızı belirledik” diyen Erdoğan, şöyle devam etti: “Masada olduğumuzu duyuracağız. Küresel güçlerin senaryolarına teslim olmayacağız. Daha sağlam ve kararlı adımlar atacağız.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Şekibe Çelenk hayatını kaybetti
Sonraki Haber
Kadıköy'de gözaltına alınan öğrenciler serbest