Ana SayfaGüncelErdoğan’dan ‘Gezi’ yorumu: Hedeflenen Türk milletinin birliğiydi

Erdoğan’dan ‘Gezi’ yorumu: Hedeflenen Türk milletinin birliğiydi

HABER MERKEZİ – Gezi Davası’nda verilen beraat kararını değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gezi’den Suriye’ye kadar uzanan saldırının hedefi Türk milletinin birliğiydi” dedi ve davanın takipçisi olacaklarını söyledi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis’teki grup toplantısında konuştu.

Erdoğan, dün (18 Şubat) yapılan ve tüm sanıklar hakkında beraat kararı verilen Gezi Davası’na değindi.

“Taksim’deki Gezi Parkı’nda güya ağaç bahanesiyle başlayan olaylar kısa sürede büyüyerek devlete ve millete karşı sivil kalkışma halini almıştı” diyen Erdoğan, Gezi eylemlerini ‘darbeler’ ile bir tuttu.

“Gezi olayları, tıpkı askeri darbeler, muhtıralar, terör örgütlerinin saldırıları, FETÖ’nün 17-25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişimleri gibi devleti, milleti hedef alan alçak bir saldırıdır. Bay Kemal bunu zannediyorum dünkü konuşmasıydı aydınlık gençler diye vasıflandırıyor. Bunlar başta şahsı olmak üzere aldatılmış gençler. Bu aldatılmış gençlere orada çevreci sıfatı verilmek suretiyle bu ülkede milyonlarca ağaç diken iktidara ağaç sökme yaftası yapıştıranlara sadece lanet okurum.”

Erdoğan’dan Kavala’ya: Soros’un Türkiye ayağı

Gezi’nin perde arkasında “Soros türü bazı ülkeleri ayaklandırmak suretiyle oraları karıştıran tipler vardır” iddiasında bulunan Erdoğan, isim vermeden hakkında beraat ve tahliye kararı verilen Osman Kavala’yı işaret etti.

“Onun da Türkiye ayağı içerideydi bir manevrayla dün onu beraat ettirmeye kalktılar. İşsizliğin çift haneye çıkması da enflasyonun zıplaması da aynı dönemde gerçekleşmiştir. Gezi’de başaramadıklarını 17/25 Aralık ile denediler. Milletimizle birlikte bu tuzağı da bozduk. Çukur eylemlerini de akamete uğrattık. 15 Temmuz askeri darbe girişimi aynı saldırı silsilesinin devamıydı bu ihaneti de milletimizle boşa çıkardık. Gezi’den Suriye’ye kadar uzanan saldırının hedefi Türk milletinin birliğiydi.”

‘Davanın takipçisi olacağız’

Erdoğan, hukukun kararlarına saygı duyduklarını ancak davanın da takipçisi olacaklarını söyledi:

“Milletimizin gözünde Gezi’nin önünde yer alanların hükmü asla değişmeyecektir. Milletimiz müsterih olsun ülkemizin her davası gibi bu meseleyi de takip edeceğiz.”

Gezi Davası’nda karar: Tüm sanıklara beraat, Kavala’ya tahliye

Tahliyesi beklenirken: Osman Kavala yeniden gözaltında

Osman Kavala’nın gözaltına alınmasına dünyadan tepkiler




Önceki Haber
Ankara'da kadın cinayeti
Sonraki Haber
Erdoğan “İdlib'e harekat an meselesi” dedi, Rusya'dan uyarı geldi