Ana SayfaGüncelErdoğan’ın “İdlib’deki tavrımızı belli edecek” dediği görüşme gerçekleşti

Erdoğan’ın “İdlib’deki tavrımızı belli edecek” dediği görüşme gerçekleşti

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “İdlib’deki tavrımızı belli edecek” dediği görüşme gerçekleşti. Erdoğan, Rusya lideri Putin ile telefonda konuştu. Ankara’dan yapılan açıklamada, görüşmede “Soçi Mutabakatı’na bağlılığın karşılıklı olarak teyit edildiği” bildirildi. Kremlin’den ise Türkiye tarafının girişimi üzerine Putin ve Erdoğan arasında telefon görüşmesinin gerçekleştiği belirtilerek, görüşme için “Suriye’nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne koşulsuz saygı duyulması gerektiği vurgulandı” denildi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin telefonda İdlib’i görüştü.

Görüşmeye dair İletişim Başkanlığı’ndan bir bilgilendirme yapıldı.

Bilgilendirmede Erdoğan’ın Putin’e “rejimin İdlib’de dizginlenmesinin ve insani krizin durdurulmasının şart olduğunu vurguladığı” ve “İdlib’de çözümün Soçi Mutabakatı’nın tam olarak uygulanmasından geçtiğini belirttiği” aktarıldı.

Bu açıklamada ayrıca “iki liderin yapılan tüm anlaşmalara bağlı olduklarını ifade ettikleri” bildirildi.

Kremlin’den yapılan açıklamada ise Türkiye tarafının girişimi üzerine Putin ve Erdoğan arasında telefon görüşmesinin gerçekleştiği bildirildi.

Sputnik’in aktardığına göre, açıklamada, “Odakta bir kez daha İdlib gerilimi azaltma bölgesindeki durum vardı. Vladimir Putin, aşırılıkçı grupların devam eden agresif eylemlerinden duyulan ciddi endişeleri dile getirdi. Suriye’nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne koşulsuz saygı duyulması gerektiği vurgulandı” dendi.

Rusya ve Türkiye liderlerinin, İdlib’deki gerilimin azaltılması, ateşkesin sağlanması ve terör tehdidinin yok edilmesi için bakanlıklar arası ikili görüşmeleri yoğunlaştırma kararı aldığı bildirildi.

Erdoğan “İdlib’deki tavrımız bu görüşmeyle belli olacak” demişti

Bu görüşme öncesinde bir açıklama yapan Erdoğan, “Putin ile telefon görüşmem olacak. İdlib’deki tüm gelişmeleri ele alacağız. Temenni ederim ki bu görüşmeyle de hayırlı bir adım atmış oluruz” demişti.

Erdoğan, “Rejim İdlib halkına zulmü durdurmadığı sürece, oradan çekilmek söz konusu değil. Ateşkesi ancak bu şekilde yapabiliriz” diye konuşmuştu.

Erdoğan Putin’le bu görüşmesinden önce Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’la da telefon görüşmesi yapmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İntiharlara Kadıköy'de isyan, polisten müdahale
Sonraki Haber
"Kürt karşıtı Suriye politikasının geldiği nokta İdlib hezimetidir"