Ana SayfaGüncelErdoğan’la İdlib’i görüşen Trump: Beraber çalışıyoruz, ne yapabiliriz görelim

Erdoğan’la İdlib’i görüşen Trump: Beraber çalışıyoruz, ne yapabiliriz görelim

HABER MERKEZİ – ABD Başkanı Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İdlib üzerine yaptıkları telefon görüşmesine dair konuştu. Trump, “Beraber çalışıyoruz, neler yapılabileceğini görüştük” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte İdlib konusunu görüştüğünü söyledi.

Gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Trump, bir soru üzerine hafta sonu Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesini değerlendirdi.

“Güçlü ve sert” bir lider olarak nitelendirdiği Erdoğan ile iyi ilişkisi olduğunu belirten Trump, İdlib konusunda ABD ile Türkiye’nin yakın çalıştığını dile getirdi.

Trump, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İdlib’deki gelişmeler hakkında konuştuk, beraber çalışıyoruz. Ne yapabiliriz, bir görelim” dedi.

Hafta sonu Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump arasındaki telefon görüşmesine ilişkin Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, “Trump, Erdoğan’a Türkiye’nin insani bir felaketi önlemek için gösterdiği çabalardan ötürü teşekkür etti” ifadesine yer verilmişti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Türkiye ve Rusya arasında İdlib bölgesindeki gerginlikle ilgili yürütülen müzakerelerde Ankara’yı tatmin edecek bir sonuç çıkmadığını söylemişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Amedspor olunca TRT canlı yayından vazgeçti
Sonraki Haber
Libya ateşkes görüşmeleri askıya alındı