Ana SayfaToplumsal CinsiyetErzurum’da bir kadını yaralayan Murat Yıldırım’ın cezai ehliyeti sorgulanacak

Erzurum’da bir kadını yaralayan Murat Yıldırım’ın cezai ehliyeti sorgulanacak

HABER MERKEZİ – Erzurum’da beraberlik teklifini reddeden kadını çalıştığı markette bıçaklayarak yaralayan Murat Yıldırım’ın, cezai ehliyeti olup olmadığının tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda gözlem altında tutulması kararlaştırıldı.

Erzurum’un Aziziye ilçesinde 13 Ekim 2018 tarihinde bir markette çalışan kadın, daha önce aynı işyerinde çalıştığı Murat Yıldırım tarafından bıçaklı saldırıya uğramıştı.

Kadına ‘öleceksin’ diyerek saldıran Yıldırım tutuklanmıştı.

Yaralanan kadın ise tedavisinin ardından taburcu edilirken, Yıldırım’ın kendisini bir süredir ölümle tehdit ettiğini söylemişti.

Murat Yıldırım hakkında ‘tasarlayarak öldürmeye teşebbüs’ suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Erzurum 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede, sanık hakkında Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekimliği tarafından hazırlanan rapora yer verildi.

Raporda, sanığın cezai ehliyetinin bulunduğu ancak tam olmadığı ifade edildi.

Yıldırım’ın cezai ehliyeti olup olmadığının tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan rapor alınması kararlaştırıldı.

DHA’nın haberine göre Yıldırım’ın cezai ehliyetinin tam olmadığına dair rapor verilmesi halinde tahliye olacağından korkan kadın, sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak, destek istedi.

“Aynı iş yerinde çalıştığım bana karşı saplantılı olan şahıs tarafından rahatsız edildim. Olaydan bir gön önce iş yerini silahla bastı. Olay günü tekrardan iş yerime gelip beni 3 yerimden bıçakladı. Şahsın serbest kalma ihtimali var. Sokakta korkarak yürümek istemiyorum. Adaletin benim için sağlanacağına inanıyorum. Ben adımı çok seviyorum, değiştirmek istemiyorum. Şehrimi çok seviyorum ve gitmek istemiyorum.”

Sanık gözlem altında tutulacak

Erzurum 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün (19 Şubat) yapılan davanın 4. duruşmasına, sanık Yıldırım Erzurum E Tipi Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, kadın katılmadı.

Adli Tıp Kurumu’ndan mahkemeye gönderilen yazıda, sanığın cezai ehliyeti olup olmadığı görüşünün bildirebilmesi için gözlem altında tutulması gerektiği rapor edildi.

Duruşmada konuşan Yıldırım, “Ben hayatımda karıncayı bile incitmek istemem hele bir kadını hiç istemem. Nasıl oldu, bilmiyorum” iddiasında bulundu ve kadın ile ailesinden özür dileyerek, tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti, Murat Yıldırım’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Ayrıca Yıldırım’ın, cezai ehliyetinin olup olmadığının belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda en az 3 hafta gözlem altında tutulması kararlaştırıldı.

Duruşma, 16 Haziran’a ertelendi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Vegan trans tutuklu İda Koçak açlık grevinde
Sonraki Haber
Almanya'da ırkçı saldırı: En az dokuz kişi yaşamını yitirdi