Ana SayfaDünyaEsad: Kuzeyden gelen boş seslere rağmen operasyonlar sürecek

Esad: Kuzeyden gelen boş seslere rağmen operasyonlar sürecek

HABER MERKEZİ – Suriye Devlet Başkanı Esad, kendisine bağlı güçlerin Halep’teki ilerleyişine dair yaptığı açıklamada, “Halep ve İdlib kırsalının kurtuluşu kuzeyden gelen bazı boş sesleri saymazsak devam ediyor” diye konuştu.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ordu tarafından Halep’in tamamen silahlı muhalif gruplardan kurtarılmasına ilişkin ulusa sesleniş konuşması yaptı.

Televizyondan canlı yayınlanan açıklamasında Esad, Türkiye’nin tepkilerine rağmen operasyonların süreceği sinyalini verdi.

Suriye ordusunun Halep şehrinin batı kesiminde ele geçirdiği yerler, Türkiye’nin desteklediği muhaliflerin elinde bulunan toprakların büyük bölümünü oluşturuyordu.

“Bu nihai yenilgilerinin başlangıcı” diye konuşan Esad, Halep’teki askeri başarının savaşın sonu olmadığını belirterek, operasyonların devam edeceğini vurguladı.

“Bugün bir muharebede zafere erişmenin savaşta kazanmak anlamına gelmediği de doğrudur. Zafer ilk günden de olsa kararlılığın ortaya çıkmasıyla başlar ve bu mantıkla Halep zafer kazandı, Suriye de zafer kazandı.
“Hepimiz zihnimize aşılamaya çalıştıkları evhamları yendik. Bölünmeyi yendik, kini, ihaneti ve bütün bu sıfatları temsil eden, taşıyan ve uygulayanları yendik.”

Konuşmasında Türkiye’yi de hedef alan Esad, “Halep kırsalı ve İdlib’in kurtarılması savaşı kuzeyden gelen bazı boş seslere rağmen devam edecek” diye kaydetti.

Fotoğraf: AFP

Suriye hükümet güçlerinin son haftalarda muhaliflerin elindeki son bölge olan İdlib ve çevresine düzenlediği operasyonlar ve neticesinde elde ettiği toprak kazanımları, Türkiye ile Rusya arasındaki işbirliğini zedeliyor.

Esad’a karşı savaşanları destekleyen Türkiye iki hafta içinde 13 Türk askerinin hayatını kaybetmesine yol açan saldırıların ardından Suriye hükümet güçlerinin geri çekilmesi için ültimatom vermişti.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye güçlerinin Şubat ayı sonuna kadar gözlem noktalarının gerisine çekilmemesi halinde “gereğini yaparız” demişti.


Karınca, DW Türkçe, Sputnik, SANA



Önceki Haber
Corona virüsü: Can kaybı sayısı bin 800'ü aştı
Sonraki Haber
Ocak ayında 48 bin 348 hayvanın yaşam hakkı gasp edildi