Ana SayfaToplumsal CinsiyetEvli olduğu kadın ile kardeşini öldüren Karip Oğuz’a iki kere müebbet hapis istemi

Evli olduğu kadın ile kardeşini öldüren Karip Oğuz’a iki kere müebbet hapis istemi

HABER MERKEZİ – İstanbul’da evli olduğu Zahide Oğuz ile kardeşi Kutlay Oğuz’u öldüren Karip Oğuz hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve müebbet hapis cezası talep edildi.

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde Karip Oğuz isimli erkek, 10 Kasım 2018’de evli olduğu Zahide Oğuz ile kadının kardeşi Kutlay Oğuz’u öldürdü.

Tutuklanan Oğuz’un yargılandığı davanın 3. duruşması Bakırköy 18. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Duruşmada tutuklu sanık Karip Oğuz ile müştekiler ve taraf avukatları hazır bulundu.

Duruşmaya ayrıca öldürülen iki kardeşin ailesi ile Kadın Meclisi üyeleri katıldı.

JinNews’in haberine göre duruşma salonunda çocukları öldürülen anne Cihan Oğuz, sanığa tepki gösterdi ve mahkeme heyetine dönerek “adalet” talep etti.

Bunun üzerine duruşma salonundan çıkarılan sanık Karip Oğuz, mahkeme heyetine “Kaçışı yok, öldüreceğim bunları” dedi.

Bir süre sonra sanığın yeniden salona getirilmesiyle duruşma başladı.

İlk olarak öz alan sanık avukatı, Zahide Oğuz’un telefon kayıtlarının çıkarılmasını istedi.

Ardından konuşan sanık Oğuz yaşananların Zahide tarafından planlandığını ve kendisini korumak için cinayetleri işlediğini iddia etti.

Mahkeme heyetinin sanığa “Zahide Oğuz’un hayatını kaybetmeden önce Whatsapp üzerinden bir yakınına gönderdiği ses kaydında senin kendisini 1 gün sonra öldüreceğini söylediğini aktarmış. Neden böyle bir ses kaydı attı?” sorusuna sanık “Bilmiyorum, yaşananlar önceden planlanmış” sözleriyle savundu.

Ardından mütalaasını açıklayan savcı, sanığın Zahide’yi “tasarlayarak”, “canavarca hisle ve “eşe karşı gerçekleştirme” suçundan, Kutlay Oğuz’u ise “kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

Mütalaaya ilişkin sanık avukatı savunma için ek süre talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, sanık avukatına esas hakkında mütalaaya karşı beyanda bulunması için süre verilmesine, mevcut delil durumu, delillerin toplanma aşamasında bulunması, delillerin karartma durumu ve sanığın kaçma şüphesi hususlarını gözeterek sanığın tutukluluk halinin devamına, duruşma günü, saatinde adliye koridorunda ve duruşma salonunda sıkı güvenlik önlemlerinin alınması için müzekkere yazılmasına karar verdi.

Mahkeme heyeti bir sonraki duruşmayı 14 Nisan saat 14.30’a erteledi.

‘Bu dava emsal olmalı’

Duruşmanın ardından adliye önünde Kadın Meclisi, müşteki avukatlar ve Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği Başkanı avukat Müjde Tozbey Erden’in katılımıyla bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

Burada konuşan Tozbey Erden, savcının mütalaasını olumlu bulduklarını belirterek, Zahide’nin davasının kadın cinayetlerine emsal olmasını istediklerini ifade etti.




Önceki Haber
Hasankeyf tabelası sökülmek istendi, yurttaşlar tepki gösterdi
Sonraki Haber
MSB: İdlib'de TSK birliklerine hava saldırısı düzenlendi