Ana SayfaToplumsal CinsiyetEvli olduğu kadını öldüren Mesut Babayiğit’e ‘haksız tahrik’ ve ‘iyi hal’ indirimi

Evli olduğu kadını öldüren Mesut Babayiğit’e ‘haksız tahrik’ ve ‘iyi hal’ indirimi

HABER MERKEZİ – Konya’da evli olduğu Hanife Babayiğit’i öldüren Mesut Babayiğit’e verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, ‘iyi hal’ ve ‘haksız tahrik’ indirimleri uygulanarak 20 yıla indirildi. Gerekçeli kararda, erkeğin cinayeti ‘bir anlık sinirle’ gerçekleştirdiği, tasarlamadığı savunuldu.

Konya’da Mesut Babayiğit isimli erkek, 31 Ekim 2018’de evli olduğu Hanife Babayiğit’i tüfekle vurarak öldürdü.

Gözaltına alınarak tutuklanan Mesut Babayiğit hakkında ‘eşi kasten öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Davanın iddianamesinde, cinayet sabahı Hanife’nin, Mesut Babayiğit’i telefonla arayarak ‘çocuğu almaya geliyorum’ dediği, Babayiğit’in de Hanife’nin beraberinde birileri ile geleceği düşüncesiyle tüfeğini spor çantasına koyduğu iddia edildi.

Hanife ile erkeğin daha sonra konuşmak için taksiyle cinayetin yaşandığı boş araziye gittikleri kaydedilen iddianamede, burada Hanife’nin çalışması nedeniyle aralarında tartışma yaşandığı ifade edildi.

İddianamede bu sırada Babayiğit’in çantasından çıkartıp, Hanife’ye doğrulttuğu tüfeğin farkında olmadan ateş aldığı iddia edildi.

Babayiğit’in yaralanan Hanife’yi hastaneye bırakıp kaçtığı, kadının da ölmeden önce kendisini, Babayiğit’in vurduğunu söylediği ifade edildi.

Babayiğit’in ise ifadesinde Hanife’nin kendisini ‘tahrik’ ettiğini ileri sürdüğü ve cinayet nedeniyle pişman olduğu ibaresine yer verildi.

Konya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 26 Aralık 2019’da yapılan karar duruşmasında, tutuklu sanık ‘eşi kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Ceza önce ‘haksız tahrik’ indirimiyle 24 yıla, ardından da ‘iyi hal’ indirimiyle de 20 yıla indirildi.

Tüfek ‘birden’ ateş almış

Mahkeme, Babayiğit’e verdiği hapis cezasının gerekçeli kararını açıkladı.

Sanığın cinayeti tasarlamadığı, bir anlık sinirle gerçekleştirdiği savunulan gerekçeli kararda, “Mesut’un sinirlenip, tüfeği eline aldığı, amacının Hanife’yi korkutmak olduğu, ancak tüfek elindeyken hiç farkına varmadan tüfeğin bir anda ateş aldığını beyan etmesi nedeniyle olayda tasarlamanın olmadığı tespit edilmiştir” denildi.

Gerekçeli kararda, bu bağlamda Babayiğit’in suçu ‘haksız tahrik’ altında işlediği kanaatine varıldığı belirtildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kürt siyasetçi ve yazar Mahmut Alınak gözaltına alındı
Sonraki Haber
Hasankeyf ile Dicle Vadisi’ni bağlayan tek yol da artık su altında