Ana SayfaToplumsal CinsiyetEylem Tiler cinayeti: Sanığın tutuklanması ve avukatların müdahillik talebi reddedildi

Eylem Tiler cinayeti: Sanığın tutuklanması ve avukatların müdahillik talebi reddedildi

HABER MERKEZİ – Urfa’da intihar ettiği iddia edilen ancak evli olduğu Hüseyin Tiler ile annesi Hani Tiler tarafından öldürüldüğü ortaya çıkan Eylem Tiler’in davasında mahkeme, Hani Tiler’in tutuklanması talebini reddetti. Duruşma 24 Mart’a ertelendi.

Urfa’nın Viranşehir ilçesinde yaşayan Eylem Tiler’in 12 Ekim 2017 tarihinde silahla sol şakağına ateş ederek intihar ettiği iddia edilmişti. Ancak Eylem’in sağ elini kullandığı belirlenmişti.

Yapılan soruşturma sonucu Eylem’in evli olduğu Hüseyin Tiler ve annesi Hani Tiler’in elinde barut izine rastlanmıştı.

Hüseyin Tiler gözaltına alınarak tutuklanmış, 81 yaşındaki Hani Tiler ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Fail erkekten ‘mağdurum’ savunması

Erkek hakkında “Altsoya karşı iştirak sureti ile kasten öldürme” ve “Ateşli silah bulundurmak” suçlarından, Hani Tiler hakkında ise “Altsoya karşı iştirak sureti ile kasten öldürme” suçundan açılan davanın 6. duruşması yapıldı.

Urfa 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasına tutuklu sanık Hüseyin Tiler ve avukatı Muharrem Tiler katılırken tutuksuz sanık Hani Tiler katılmadı.

Duruşmada Eylem’in ailesinin avukatları Dilek Polat, Serdıl İzol, Esra Yurum Aktaş, Fazilet Taştan hazır bulundu.

Duruşmayı Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü, il Eşbaşkanı Emine Çetiner, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri izledi.

Mahkemede konuşan Hüseyin Tiler, ‘mağdur’ olduğunu iddia etti.

Eylem Tiler’in avukatı Dilek Polat, sanık avukatının dava dosyasındaki eksikliklerin giderilmesi, sanık beyanlarında ATK raporlarını istemesinin mahkeme sürecini baltalamak amacıyla yapıldığını söyledi.

Polat, Ocak ayında öldürülen 27 kadın cinayetine mahkemelerin kayıtsız kalmaması gerektiğini vurgulayarak, Tiler’in en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Dava avukatlarından Fazilet Taştan ise Urfa Barosu Kadın Hakları Komisyonu olarak davaya müdahil olma talebinde bulundu.

Taştan, “Sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyor ve Hani Tiler’inde tutuklanmasını talep ediyoruz” dedi.

Hüseyin Tiler’in avukatı Selim Tiler, savunmasında müvekkilinin cinayeti işlemediğini iddia etti ve tutuksuz yargılanmasını istedi.

Verilen ara sonucu devam eden duruşmada mahkeme, avukatların kadın komisyonun davaya müdahil olma ve Hani Tiller’in tutuklanması taleplerini reddetti.

Mahkeme heyeti, mütalaa hazırlaması için savcıya süre vererek, duruşmayı 24 Mart tarihine erteledi.


Mezopotamya Ajansı’ndan derledik.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
ÖGİ Sözcüsü Hakkı Boltan'ın davası ertelendi
Sonraki Haber
“İktidar, ABD ve Rusya’nın kapısını çalarak ayakta kalmaya çalışıyor”