Ana SayfaToplumsal CinsiyetFiliz Kaplan cinayeti: Murat Ceritoğlu’na ağırlaştırılmış müebbet

Filiz Kaplan cinayeti: Murat Ceritoğlu’na ağırlaştırılmış müebbet

HABER MERKEZİ – Mersin’de kendisinden boşanan Filiz Kaplan’ı öldüren Murat Ceritoğlu’na “tasarlayarak, kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Cezada herhangi bir indirime gidilmedi.

Mersin’in Toroslar ilçesinde, 28 Haziran 2019 tarihinde Murat Ceritoğlu isimli erkek, kendisinden boşanan Filiz Kaplan’ı ateşli silahla öldürmüştü.

Cinayete ilişkin açılan davanın karar duruşması bugün yapıldı.

Mersin 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya tutuklu sanık Murat Ceritoğlu ile tutuksuz yargılanan sanıklar M.D, A.A. ve H.G. katıldı.

Dosyaya giren cinayet günü kullanılan kiralık aracın GPS kayıtlarında, Ceritoğlu’nun birkaç defa Filiz’in evi ve işyerinin bulunduğu bölgeye gidip keşif yaptığı ortaya çıktı.

Ardından savcının esasa ilişkin mütalaasına geçildi.

Mütalaada, Ceritoğlu’nun “tasarlayarak, kasten öldürme” suçundan indirimsiz olarak ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılması talep edildi.

Savcı, tutuksuz yargılanan üç sanığın ise beraatine karar verilmesini istedi.

Mütalaaya karşı konuşan Filiz’in oğlu Gökhan Kaplan, “Hayat devam ediyor ama eksik devam ediyor. Arkamda dağ gibi duran annemi kaybettim. 4 zanlı fikir ve eylem birliği yapmıştır. Hepsinin cezalandırılmasını istiyorum” dedi.

Kaplan ailesinin avukatları da tüm sanıklara ceza verilmesini talep ederek, “İddia makamının tutuksuz sanıklar için istediği beraat kararını kabul etmiyoruz. Şahıslar birlikte hareket etmişlerdir” ifadesini kullandı.

Ceritoğlu’na son sözlerini soran mahkeme heyeti, ardından kararını açıkladı.

Mahkeme, Murat Ceritoğlu’na “tasarlayarak, kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi, ‘iyi hal’ indirimi uygulamadı.

Tutuksuz yargılanan üç sanık hakkında ise beraat kararı verildi.

En çok ateşli silah kullanılıyor

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verilerine göre, 2019 yılında erkekler en az 474 kadını öldürdü.

Kadınların 27’si ekonomik bahaneyle, 114’ü ise boşanmak istemesi, barışma veya arkadaşlık isteğini reddetmesi gibi kendi hayatlarına dair karar almak isterken öldürüldü.

2019’da işlenen kadın cinayetlerinin çoğunda erkekler, ateşli silah kullandı. Rapora göre 185 kadın ateşli silahlarla, 101’i kesici aletle öldürülürken, 101’inin nasıl öldürüldüğü tespit edilemedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İdlib çıkmazı: Erdoğan'dan Şam'a tehdit, Rusya'dan Ankara'ya suçlama
Sonraki Haber
Dört ilde ev baskınları: Sendikacı ve siyasetçiler gözaltında