Ana SayfaGüncelGalata Kulesi’nin işletmesi İBB’den alınacak

Galata Kulesi’nin işletmesi İBB’den alınacak

HABER MERKEZİ – Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Galata Kulesi’nin işletmesinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden alınacağını duyurdu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu konuya ilişkin, “Kentle ilgili karar alma yönteminde hoş bir model değil” ifadelerini kullandı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Galataport’tan Atatürk Kültür Merkezi’ne uzanan alanda ‘kültür yolu’ projelerinin olduğunu, ismini de ‘Beyoğlu Kültür Yolu’ koyduklarını açıkladı.

Bakan Ersoy, bu proje kapsamında Galata Kulesi işletmesinin sözleşme süresi dolan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) alınacağını ifade etti.

Buna göre Galata Kulesi etrafındaki alan genişletilecek ve bunun için meydandaki büyük bina kamulaştırılacak.

Sözcü’den Deniz Zeyrek’in haberine göre Ersoy yapmayı planladıkları projeye ilişkin şunları söyledi:

“Kulenin karşısındaki yokuş, doğal akışında basamaklarla halka açık bir tiyatroya dönüşecek. Devlet Tiyatroları, Opera ve Balesi gösterilerini sergileyecek. Devamında Beyoğlu Evlendirme Dairesi kültür sanat merkezine dönüştürülecek. Altı tiyatro, üstü ise sinema olacak. Amacımız Beyoğlu’nun eski günlerine kavuşması, canlanması. Beyoğlu bir kültür patlaması yaşayacak.”

Bakan Ersoy, Galataport’a ilk geminin 5 Nisan’da geleceğini, Eylül ayı itibarıyla liman dışındaki çalışmalara da başlanacağını belirtti.

2021 itibarıyla Galataport’un bütün rezervasyonlarını dolduracağını kaydeden Ersoy, 2022’den sonra İstanbul’a ikinci bir portun gerekeceğini belirterek, Yenikapı’daki port için ihalenin yapıldığını dile getirdi.

İmamoğlu: Hoş değil

Konuya ilişkin olarak açıklama yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Kentle ilgili karar alma yönteminde hoş bir model değil. İstanbul’da karar alacaklarsa biz bir telefon mesafesindeyiz” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kılıçdaroğlu: Türkiye tarihinin en ağır yargı krizini yaşamakta
Sonraki Haber
Açlık sınırı 2 bin 250 liranın üzerine çıktı