Ana SayfaGüncelGazeteci Emre Orman’a 1 yıl 6 ay hapis cezası

Gazeteci Emre Orman’a 1 yıl 6 ay hapis cezası

HABER MERKEZİ – Sosyal medyada kendisine ait olmayan bir hesaptan yapılan paylaşımlar nedeniyle yargılanan gazeteci Emre Orman’a 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verildi.

Ekim 2019’da gözaltına alınıp, kısa bir süre tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen gazeteci Emre Orman hakkında açılan davanın ilk duruşması İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Orman ve avukatı duruşmada hazır bulunurken, kimlik tespitlerinin ardından savunmalara geçildi.

Gazeteci Orman, kendisine yöneltilen suçlamaları reddetti.

Suçlama konusu yapılan paylaşımların kendisine ait sosyal medya hesabından yapılmadığını vurgulayan Orman, daha önce bu hesap üzerinden yapılan paylaşımlardan kaynaklı hakkında dava açıldığını, ancak o davadan beraat ettiğini hatırlattı.

Paylaşımların kendisine ait olmadığını bir kez daha dile getiren Emre Orman, beraat talebinde bulundu.

Orman’ın avukatı da suçlamaya konu edilen sosyal medya hesabının müvekkiline ait olmadığını, bunun daha önceki mahkeme kararından da anlaşıldığını söyledi ve müvekkilinin beraatini istedi.

Ardından esasa ilişkin mütalaasını açıklayan savcı, Orman’ın basın yayın yoluyla “Örgüt propagandası” yaptığının sabit olduğunu iddia etti ve bu suçtan cezalandırılmasını istedi.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti de gazeteci Orman’a “Örgüt propagandası” iddiasıyla 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verdi.

Mahkeme, hükmün açıklanmasını ise geriye bıraktı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP MYK kongre öncesi son kez toplandı
Sonraki Haber
İdlib'e askeri yığınak sürüyor, sınırdaki hastaneler hareketli