Ana SayfaÇalışma YaşamıGenç işsizin ilanı: “İş aramaktan yoruldum, iş varsa siz beni arayın”

Genç işsizin ilanı: “İş aramaktan yoruldum, iş varsa siz beni arayın”

HABER MERKEZİ – Kocaeli Kartepe’de işsiz bir genç, ağaçlara ve reklam panolarına “İş aramaktan yoruldum, iş varsa siz beni arayın” yazılı afişler astı.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) son verilerine göre, 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 4 milyon 396 bin kişi. İşsizlik oranı da yüzde 13,4.

15-24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı ise yüzde 25,3 seviyesinde.

Genç İşsizler Platformu’nun araştırmasına göre, 15-34 yaş grubu genç işsiz sayısı 2 milyon 625 bine çıkarak yüksek düzeyini koruyor.

Platform, “Geçtiğimiz yıla kıyasla işsiz sayısındaki artış; üniversitelilerde ve gençlerin eğitim ile istihdama katılmama verilerinde de yaşandı” diyor.

“İş varsa siz beni arayın”

İşsizliğin, özellikle de genç işsizliğin rekor seviyelerde olduğu bir dönemde iş bulmak daha da zorlaşıyor.

Öyle ki Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde yaşayan 21 yaşındaki Adnan Kalmuk, zorunlu askerlik yaptıktan sonra yaklaşık 5 ay boyunca iş bulamadı.

Bunun üzerine içinde bulunduğu durumu gözler önüne seren bir yola başvurdu.

Sokak sokak, cadde cadde dolaşan Kalmuk, gördüğü her ağaca ve reklam panosuna “İş aramaktan yoruldum, iş varsa siz beni arayın. Yaşım 21, askerliği yaptım. Eli yüzü düzgün. Her türlü işi yaparım” yazılı afişler astı.

Başvurduğu işlerde lise ve üniversite mezunu şartı arandığını söyleyen Kalmuk, “Bunu bastırarak, İzmit’in her yerine astım. Geri dönüş pek olmadı. Bir kişi aradı, özel şoför arıyormuş. Ehliyetim olmadığı için olmadı” dedi.


Karınca, İHA

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kanser yoksul ülkelerde ciddi oranda artacak
Sonraki Haber
Britanya'da parlamenter Tracy Brabin'e cinsiyetçi hakaret