Ana SayfaGüncelGezi Davası’nda beraat kararının ardından: ‘Beraber direnenler kazandı’

Gezi Davası’nda beraat kararının ardından: ‘Beraber direnenler kazandı’

HABER MERKEZİ – Gezi Davası’nda Osman Kavala, Mücella Yapıcı ve Yiğit Aksakoğlu’nun da aralarında olduğu tüm sanıklar beraat etti, ayrıca Kavala için tahliye kararı verildi. Sanatçı, gazeteci ve siyasetçiler sevinçlerini dile getirdi, ortak mesaj “Beraber direnenler birlikte kazanmasını bildiler” oldu.

Gezi Parkı eylemlerinin üzerinden 6 yıl geçtikten sonra açılan, biri tutuklu 16 sanıklı Gezi Davası’nın altıncı duruşmasında karar çıktı.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Cezaevi Kampüsü’nde yapılan duruşmada 840 gündür tutuklu bulunan Osman Kavala ile Mücella Yapıcı, Yiğit Aksakoğlu, Çiğdem Mater, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Yiğit Ali Ekmekçi beraat etti.

Ayrıca Kavala hakkında tahliye kararı verildi. Yurtdışında bulunan yedi sanığın dosyası ise ayrıldı.


Gezi Davası’nda karar: Tüm sanıklara beraat, Kavala’ya tahliye


Davanın ardından beraat eden isimlerden Yapıcı, yaptığı ilk açıklamada, “Demek ki neymiş; Gezi yargılanamazmış. Gezi yargılanamaz! Gezi onurdur, Gezi kirletilemez” dedi.

Kararın ardından Silivri Cezaevi Kampüsü’nde davayı takip edenler kutlamalar yaparken, birçok isim de sevincini ve değerlendirmelerini Twitter üzerinden dile getirdi. Bazı paylaşımlar şöyle:

Ahmet Ümit:

“Gezi davası sanıklarına beraat. Haklıydık, bir kez daha kazandık #GeziyiSavunuyoruz”

Eren Erdem:

“Bugün Gezi davasındaki beraat kararıyla, 840 gündür tutuklu olan Osman Kavala’ya resmi olarak ‘pardon’ demiş bulundular. 840 Gün, orayı çok iyi bilen bir olarak, cezaevi arkadaşım Osman Kavala’nın yaşamından koparıldı. Ve son tahlilde ‘pardon’ denildi. Yazık.”

Meral Danış Beştaş:

“#GeziYargılanamaz Siyasi kararlarla içerde tutulan herkes için aynı kararı istiyoruz. Siyasi kararlarla içerde tutulan herkesi.”

Ekrem İmamoğlu:

“Gezi Parkı ile ilgili davada herkese beraat çıkması çok sevindirici ve yargıya olan güvenin tazelendiği bir karar oldu. İstanbul’da yaşayan herkes adına bu şehrin tarihini, kültürünü, yeşilini, doğasını savunan herkese selam olsun.”

Raşit Tükel:

“#GeziyiSavunuyoruz Dayanışma kazandı!”

Züleyha Gülüm:

“Osman Kavala tahliye tüm arkadaşlarımız beraat etti. #GeziyiSavunuyoruz”

Atilla Taş:

“Bedavadan yatırdınız Osman Kavala’yı ve diğerlerini! Tıpkı bizim gibi alerjiniz olan adamlara yaptığınız gibi! Beraat kararları sevindirici ve adalet adına umut verici! Geçmiş olsun Osman abi! #GeziyiSavunuyoruz”

Arzu Çerkezoğlu:

“Tüm dostlarımız tüm suçlamalardan beraat etti. Mahkeme salonlarında ortak tarihimizi, yüreğimizi, aklımızı, Gezi’yi savunanlar kazandı. Mücadele kazandı. Dayanışma kazandı. #GeziyiSavunuyoruz”

Musa Piroğlu:

“Beraber direnenler birlikte kazanmasını bildiler”

Rıdvan Turan:

“Gezi beraatleri sevindirici. Özellikle de Osman Kavala’nınki. Ancak yıllardır bütün stratejisini gezi üzerine kuran iktidarın ve güzide savcılarının karara itiraz ihtimalleri yabana atılmamalı.”

Melis Alphan:

“Gezi’yi şeytanlaştırmaya çalışanlar yine çuvalladı. Gezi’dekiler tarihin doğru tarafındaydı. #GeziyiSavunuyoruz”

Mısra Öz Sel:

“Bugün ne güzel bir haber geldi Silivri’den. Buram buram #adalet getirdi. Şaşırttı. Heyecanlandırdı. Umut verdi. Sırada çocuklarımızı yok edenlerin ceza alacakları davalarda. #GeziyiSavunuyoruz”

Alper Taş:

“Silivri’den Gezi davasından dönüyoruz. Hiç beklemediğimiz bir karar çıktı. Ters köşe olduk. Bütün sanık arkadaşlar beraat etti. Sevinçliyiz. #geziyisavunuyoruz”

Can Dündar:

“#Gezi’nin ikinci kurtuluşu. Dik duruş ve kararlılık her zaman kazanır. #MücadeleyeDevam”

Ertuğrul Kürkçü:

“Onur, direniş ve dayanışma Saray’ı bir kere daha yendi…”

Ece Temelkuran:

“Hepimizin göğsünden dev bir fil kalktı. Zaten filin göğsümüzde ne işi var kısmını sonraya bırakarak bugünü sadece sevinmeye ayırıyoruz. Sevinçten ağlamaya da olur.”




Önceki Haber
Müberra Kuzdan'ı öldüren Gökhan Kuzdan'a ağırlaştırılmış müebbet
Sonraki Haber
Hindistan'da regl olan kadınlara cinsel şiddet: Soyunmaya zorlandılar