Ana SayfaGüncelGözaltındaki gazeteci Boltan ‘adli kontrol’le serbest

Gözaltındaki gazeteci Boltan ‘adli kontrol’le serbest

HABER MERKEZİ – Dün gözaltına alınan gazeteci Hakkı Boltan’a, 1992 yılında öldürülen Musa Anter için yapılan anma etkinlikleri ve burada yaptığı konuşmalar soruldu. Boltan çıkarıldığı mahkemece ‘adli kontrol’ şartıyla serbest bırakıldı.

Diyarbakır’da dün evine yapılan baskınla gözaltına alınan gazeteci Hakkı Boltan’ın İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifade işlemleri tamamlandı.

“Örgüt adına eylemde bulunmak” ve “ Örgüt propagandası yapmak” iddialarıyla gözaltına alındığı belirtilen Boltan’ın Diyarbakır Adliyesi’ne sevk edildi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre emniyetteki ifadesinde Boltan’a, 2011 yılında Dersim’de yaşamını yitiren Mazlum Erenci için 2019 yılında düzenlenen anma etkinliği, İmralı Cezaevi’ndeki tecride karşı başlatılan açlık grevi sırasında 17 Mart 2019’da yaşamına son veren tutuklu Zülküf Gezen’in taziyesi, 8 Mart etkinliği ve DTK’nin 2018’de gerçekleşen kongresine neden katıldığı soruldu.

Musa Anter anması

Gazeteci Boltan’a, 1992 yılında öldürülen Kürt gazeteci ve yazar Musa Anter için 2018 ve 2019 yıllarında düzenlenen anma etkinliği ve etkinlikte yaptığı konuşmaların sorulduğu belirtildi.

Boltan, söz konusu soruları şu şekilde yanıtladı:

“Ben o zaman Özgür Gazeteciler İnisiyatifi Sözcüsü olduğumdan benim koordinemde düzenlendi. Bu anma etkinliği daha önce 2016 yılında KHK ile kapatılan Özgür Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenleniyordu.
“Bu basın açıklamasını düzenleme sebebimiz 1992 yılında öldürülen gazeteci Musa Anter’i anmak içindir. Basın açıklaması halka açık bir şekilde düzenleniyor. Katılanların çoğunu tanıma şansım yoktur.
“Orada kaldırılan fotoğraftakiler kimdir bilmem ‘şehid namirin’ sloganlarının sebebi öldürülen Musa Anter’in gazeteci şehid diye anılmasındandır. Bu anma etkinliği her sene düzenlenmektedir.”

Boltan serbest bırakıldı

Adliyeye çıkarılan gazeteci Boltan, savcılık tarafından ‘adli kontrol’ tedbirleriyle serbest bırakılmak üzere Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Boltan ‘adli kontrol’ şartı ve yurtdışına çıkma yasağıyla serbest bırakıldı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Tüketici güven endeksi Şubat'ta geriledi
Sonraki Haber
Hasankeyf tabelası sökülmek istendi, yurttaşlar tepki gösterdi