Ana SayfaGüncelGrup Yorum’a destek eyleminde gözaltına alınanlar serbest

Grup Yorum’a destek eyleminde gözaltına alınanlar serbest

HABER MERKEZİ – Ölüm orucundaki Grup Yorum üyelerinin taleplerinin karşılanması için Bakırköy Meydanı’nda açıklama yapmak isteyen beş kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Grup Yorum üyelerinin açlık grevini ölüm orucuna dönüştürdükleri eylemleri devam ediyor.

Tutuklu bulunduğu Silivri 9 No’lu Kapalı Cezaevi’nde açlık grevi eylemini 199’uncu gününde ölüm orucuna çeviren İbrahim Gökçek’in eylemi 250’inci gününde.

Açlık grevini 213’üncü gününde ölüm orucuna dönüştüren Helin Bölek’in eylemi ise 248’inci gününde.

Grup Yorum üyelerine destek için bazı sanatçı ve aydınlar da dönüşümlü birer günlük açlık grevi eylemi başlatmıştı.

Destek eylemine izin verilmedi

Ölüm orucunda olan Grup Yorum üyeleri Helin Bölek ve İbrahim Gökçek’in taleplerinin kabul edilmesi için İstanbul Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda açıklama yapılmak istendi.

Ancak polis açıklamaya izin vermeyerek aralarında Helin Bölek’in annesi Aygül Bilgi ve İbrahim Gökçek’in babası Ahmet Gökçek’in de aralarında olduğu beş kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar hastane kontrolü ve emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Gözaltı sonrası Grup Yorum’un Twitter hesabından, “Bakırköy özgürlük meydanında eylem yapan Grup Yorum aileleri ve sevenleri sürüklenerek gözaltına alındılar! Grup Yorum’un sesini böyle susturabileceğini sananlar gözaltı aracında Yorum şarkıları ile direnenler ile karşı karşıya karşıya. Gözaltılar derhal serbest bırakılsın!” denildi.

Destek konserine yasak

Öte yandan 24 Şubat akşamı Konak’ta bulunan Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan Grup Yorum’la dayanışma konseri İzmir Valiliği tarafından yasaklandı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İki işçi işten atıldı, 34 işçi de onlarla dayanışınca kovuldu
Sonraki Haber
Bir deprem de Akhisar'da