Ana SayfaToplumsal CinsiyetGüleda Cankel cinayeti davasında sanığa ağırlaştırılmış müebbet istendi

Güleda Cankel cinayeti davasında sanığa ağırlaştırılmış müebbet istendi

HABER MERKEZİ – Isparta’da üniversite öğrencisi Güleda Cankel’i öldüren Zafer Pehlivan’ın yargılandığı davanın ilk duruşmasında savcı, sanığın ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılmasını istedi. Mahkeme, duruşmayı 7 Nisan’a erteledi.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Fotoğrafçılık Bölümü öğrencisi olan 19 yaşındaki Güleda Cankel’i, 19 Kasım 2019’da öldüren Zafer Pehlivan hakkında açılan davanın ilk duruşması yapıldı.

Isparta 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayan duruşmaya hakkında ‘tasarlayarak öldürme’ ve ‘canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen tutuklu sanık Pehlivan hazır edildi.

Duruşmaya Güleda’nın babası Mustafa Cankel, Isparta, Aydın, Antalya, Muğla Barolarının temsilcileri, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı, Kadın Hakları Derneği üyeleri ve taraf avukatları katıldı.

Güleda’nın annesi Vefaret Cankel ise yaptığı açıklamada sağlık sorunları nedeniyle duruşmaya katılamadığını bildirdi.

Duruşma öncesi çok sayıda kadın ve kadın hak örgütleri, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Temsilcisi Ayşen Ece Kavas, Güleda’nın özgürce yaşamak, okumak, kendi hayatına kendisi karar vermek istediği için eski sevgilisi tarafından öldürüldüğünü söyledi.

Ardından başlayan duruşmada ilk olarak konuşan Zafer Pehlivan, “Ayrılırken Güleda beni sıktığı için bunaldım. Öldürmeden önce sokakta tokat attım, ambulans geldi, polisler geldi, ifade verdik” dedi.

Pehlivan’ın savunmasından sonra Güleda’nın öldürülmeden önce karakolda verdiği ifadesine yer verildi.

Güleda’nın karakolda verdiği ifadesinde, “Barışmadığım için Beni ölümle tehdit etti. Ondan kurtulmak için markete gittim, yanından kaçtım. Bu esnada beni darp etti ve telefonumu kırdı” dediği aktarıldı.

Mahkeme heyeti, Güleda’nın arkadaşını da tanık olarak dinledi. Tanık, Pehlivan’ın, Güleda’nın annesini de tehdit ettiğini dile getirdi.

Tanık ifadesinde, “Sanık bana ‘Güleda’dan uzak dur’ dedi, tedirgin oldum ve evinin önünde bekledim. Güleda bana, ‘sanık annemi de tehdit ediyor’ demişti” diye belirtti.

Duruşma ertelendi

Savcı, “Sanık cinayeti planlamıştır ve pişmanlık göstermemiştir” diyerek, sanığın ‘tasarlayarak öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsini istedi.

Savcı ayrıca, cezada indirim uygulanmamasını talep etti.

Savcının Pehlivan hakkında istediği ceza talebinin bildirilmesinin ardından mahkeme heyeti, duruşmayı 7 Nisan’a erteledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Corona virüsü: Can kayıpları artıyor, son durum ne?
Sonraki Haber
Sağlık örgütlerinden uyarı: Taleplerimiz karşılanmazsa greve gideceğiz