Ana SayfaGüncelHabere erişim engeli, Cumhuriyet muhabiri Ocak’a soruşturma

Habere erişim engeli, Cumhuriyet muhabiri Ocak’a soruşturma

HABER MERKEZİ – Cumhuriyet gazetesinin Bakan Albayrak’ın Kanal İstanbul güzergahında arazi aldığına ilişkin haberine erişim engeli getirilirken, haberi duyuran muhabir Hazal Ocak hakkında soruşturma başlatıldı.

Cumhuriyet gazetesinde 20 Ocak 2020 tarihli manşetinden yayımlanan “Damat işi biliyor” başlıklı habere erişim engeli getirildi.

Söz konusu haberi aktaran diğer internet üzerinden yayın yapan haber siteleri için de yasak kararı verildi.

Erişim engeli kararı İstanbul Anadolu 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından alındı.

Haberde imzası bulunan Cumhuriyet muhabiri Hazal Ocak hakkında ise “kamu görevlisine hakaret” iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Gazetenin aktardığına göre haberde, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın 2013 yılında, babası Sadık Albayrak’ın ise 2003 yılında Kanal İstanbul güzergahında yer alan Arnavutköy’e bağlı Boyalık mahallesindeki satın aldıkları 2 arazi anlatılıyordu.

Tarla vasfındaki bu araziler Kanal İstanbul’un çevresine kurulacak “Yenişehir”i işlendiği planda da “konut alanı” sınırları içinde kalıyordu.

Konuyla ilgili Cumhuriyet gazetesinin Bakan Albayrak’a yönelttiği soruları yanıtlayan bakanlık yetkilisi, Albayrak’ın araziyi 2012 yılında satın aldığını belirtmişti.

Yetkili, “Berat beyin babası Sadık Albayrak 2003 yılında bu köyden arazi aldı. 2012’de arazinin yan tarafındaki arazi satışa çıktı. Yabancıya gitmemesi için de Berat Albayrak bu araziyi aldı. Kanal İstanbul’la bağdaştırmak zorlama olur. Kanal İstanbul’la bir ilgisi yok” demişti.

Albayrak’ın avukatı Ahmet Özel, bu haber üzerine hukuki yollara başvuracaklarını açıklamıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Manchester City'ye Avrupa kupalarından iki yıl men cezası
Sonraki Haber
İklim krizi: Son 140 yılın en sıcak Ocak ayı yaşandı