Ana SayfaGüncelHDP: Beyaz Toroslar ittifakı yine işbaşında

HDP: Beyaz Toroslar ittifakı yine işbaşında

HABER MERKEZİ – AA’nın “terörist” olarak hedef gösterdiği HDP PM üyesi Yunus Durdu’nun son 4 ay içerisinde iki kez gözaltına alındığı, ardından serbest bırakıldığı ortaya çıktı. HDP de “Beyaz Toroslar ittifakı yine işbaşında” sözleriyle Milletvekili Murat Sarısaç’ın plakasız bir araç tarafından günlerce takip edilmesine tepki göstererek, hukuki işlem başlattıklarını duyurdu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Murat Sarısaç, Twitter üzerinden paylaştığı görüntülerle kendisini günlerdir takip ettiğini açıkladığı plakasız bir aracı teşhir etmişti.

Teşhir edilen araçtaki kişiler kısa bir süre sonra Sarısaç’ın aracını durdurmuş ve araçta bulunan Parti Meclisi (PM) üyesi Yunus Durdu’yu zorla araçtan çıkararak alıkoymuştu.

Söz konusu olayın gündeme gelmesinin ardından ise Anadolu Ajansı (AA), Durdu’nun gözaltına alınmasına dair “PKK’lı terörist HDP’li milletvekilinin evinde çıktı” başlıklı bir haber servis etmişti.

Haberde “terörist” olarak hedef gösterilen Yunus Durdu’nun son 4 ay içerisinde iki kez gözaltına alındığı ve serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre PM üyesi Durdu, 6 Ekim 2019 tarihinde Van’ın Edremit ilçesinde ve 18 Ekim’de yine Van’da gözaltına alınmış.

Durdu ilk gözaltına alındığında, götürüldüğü Van İl Emniyet Müdürlüğü’nde ifadesi alındıktan sonra savcılığa dahi çıkarılmadan serbest bırakılmış.

İkinci gözaltına alındığında ise savcılığa sevk edilmiş ve 2911 sayılı “Toplantı ve gösteri yürüyüşü kanununa muhalefet etmek” iddiasıyla hakkında işlem yapılarak serbest bırakılmış.

Diğer yandan HDP Milletvekili Sarısaç servis edilen bu habere tepki göstererek, Twitter üzerinden gözaltına alınan Durdu ile birlikte katıldıkları program ve ziyaretlerin fotoğraflarını paylaştı.

HDP: Beyaz Toroslar ittifakı yine işbaşında

HDP Merkez Yürütme Kurulu da Milletvekili Murat Sarısaç’ın plakasız araçla takip edilmesini ve Sarısaç’la birlikte kongre çalışmaları yürüten Parti Meclisi üyesi Yunus Durdu’nun hedef gösterilmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

AA’nın yaptığı haberle algı yaratmaya çalıştığı belirtilen açıklamada, “Hazırlanan haberin başlığı ve dili alenen hedef gösterme amaçlıdır ve karanlık odakların işledikleri suçu meşrulaştırma girişimidir” denildi.

HDP, “Basın ilkelerini ve ahlakını yok sayan ve iktidarın borazanı olarak çalışan Anadolu Ajansı, partimize yönelik yeni bir kumpasın ve operasyonun sözcülüğünü yapmaktadır” diye de belirtti.

Olaya ilişkin hukuki işlemlerin başlatıldığı açıklanan açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı:

“Bu yöntemlerin tümü, 90’lı yılların o karanlık dönemine ait olan ve faili meçhul cinayetlere davetiye çıkaran yöntemlerdir. 90’lı yılların derin devlet aktörleri ile suç ortaklığı yapan ve Kürt halkını yeniden Beyaz Toroslarla tehdit eden AKP iktidarı, bu yöntemlerle gözdağı vermeye çalışmaktadır.
“Demokrasi, barış, adalet ve özgürlük mücadelesi yürüten hiçbir kişi iktidarın bu kirli ve karanlık tehditlerine boyun eğmeyecektir. Bu karanlık planları tek tek teşhir etmeye devam edeceğiz. Tansu Çiller’e, Mehmet Ağar’a, o dönemin tetikçilerine ve onların yöntemlerine bel bağlayanlar bir kez daha kaybedeceklerdir.
“Parti olarak bu kararı alanlar ve uygulayanlar hakkında hukuki işlemleri de başlatmış bulunuyoruz. Bu suçu işleyenler, bugün değilse bile yarın bunun hesabını hukuk önünde verecektir.”

HDP’li vekil plakasız araçla takip edildi, teşhir olan araçtakiler PM üyesini alıkoydu


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İstanbul’un barajlarındaki doluluk oranı yüzde 60'lara yükseldi
Sonraki Haber
Haiti'de yetimhanede yangın: 15 çocuk hayatını kaybetti