Ana SayfaGüncelHDP Milletvekili Sarısaç hakkında soruşturma

HDP Milletvekili Sarısaç hakkında soruşturma

HABER MERKEZİ – Van’da günlerdir kendisini takip eden plakasız bir aracı görüntüleyerek teşhir eden HDP Milletvekili Murat Sarısaç hakkında soruşturma başlatıldı. AA, soruşturmayı, “Evinde PKK’lı teröristi saklayan HDP milletvekiline soruşturma” başlığıyla servis etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Murat Sarısaç, Twitter üzerinden paylaştığı görüntülerle kendisini günlerdir takip ettiğini açıkladığı plakasız bir aracı teşhir etmişti.

Teşhir edilen araçtaki kişiler kısa bir süre sonra Sarısaç’ın aracını durdurmuş ve araçta bulunan Parti Meclisi (PM) üyesi Yunus Durdu’yu zorla araçtan çıkararak alıkoymuştu.

Söz konusu olayın gündeme gelmesinin ardından ise Anadolu Ajansı (AA), Durdu’nun gözaltına alınmasına dair “PKK’lı terörist HDP’li milletvekilinin evinde çıktı” başlıklı bir haber servis etmişti.

Sarısaç hakkında, Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Savcılığın, soruşturmayı, “terör örgütüne yardım ve yataklık, terörle mücadele kanunun 6. maddesine aykırılık ve kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” iddialarıyla başlattığı belirtildi.

AA bu kez de haberi “Evinde PKK’lı teröristi saklayan HDP milletvekiline soruşturma” başlığıyla servis ederek, Sarısaç’ı hedef gösterdi.


HDP’li vekil plakasız araçla takip edildi, teşhir olan araçtakiler PM üyesini alıkoydu

HDP: Beyaz Toroslar ittifakı yine işbaşında


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Fanon'un daha önce yayımlanmamış metinleri bir arada
Sonraki Haber
İstanbul'da GBT sorgusu yapan üç bekçi bıçaklandı