Ana SayfaGüncelHDP’de eş başkanlık için Sancar ve Buldan aday

HDP’de eş başkanlık için Sancar ve Buldan aday

HABER MERKEZİ – HDP’nin Pazar günü yapılacak 4’üncü Olağan Kongresi’nde eş genel başkanlık için Pervin Buldan ve Mithat Sancar aday. HDP kulislerinde son ana kadar mevcut eşbaşkanların yeniden aday gösterileceği konuşulduğu için karar sürpriz oldu.

HDP’nin 4’üncü Olağan Kongresi yarın. Bugüne dek HDP’de mevcut eş başkanlar Pervin Buldan ve Sezai Temelli ile devam eğiliminin olduğu basına yansımıştı.

Ancak kongreye bir gün kala öne çıkan kulis bilgileri, Temelli’nin bir dönem yürüttüğü eşbaşkanlık görevinden ayrılacağı yönünde oldu.

Kulis haberlerinde eş genel başkanların belirlenmesine dair Mutabakat Komisyonu’nda tartışılan isimler arasında öne çıkanların TBMM Başkanvekili Mithat Sancar ile Pervin Buldan olduğu bildirildi.

Bu bilgi kısa süre sonra HDP tarafından da resmi olarak teyit edildi.

Yapılan açıklamada partinin Merkezi Mutabakat Komisyonu’nun eş genel başkanlık adaylığı için Buldan ve Sancar’a teklif götürdüğü, onların da bu teklifi kabul ettiği belirtildi.

Açıklamada Temelli’ye ise şu sözlerle teşekkür edildi: “Partimizin kuruluşundan bugüne kadar her aşamasında emek veren, HDP fikriyatının toplumsallaşmasında her türlü çabayı gösteren ve demokrasi mücadelesine büyük katkılar sunan Eş Genel Başkanımız Sayın Sezai Temelli’ye sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

Bu kararın ardından adaylık onayını kongrede delegeler verecek.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kongreye gidecek HDP'lilerin otobüsleri haczedildi
Sonraki Haber
İdlib'de bir asker daha yaşamını yitirdi