Ana SayfaGüncelHDP’den ölüm orucundaki Grup Yorum üyeleri için ‘acil eylem’ çağrısı

HDP’den ölüm orucundaki Grup Yorum üyeleri için ‘acil eylem’ çağrısı

HABER MERKEZİ – Grup Yorum üyelerinin ölüm orucu eylemi sürüyor. Eylemcilerin talepleri şöyle: Cezaevindeki üyelerinin tahliye edilmesi, haklarında çıkarılan yakalama kararlarının kaldırılması, açılan davaların düşürülmesi, konser yasaklarının ve İdil Kültür Merkezi üzerindeki baskıların son bulması. Bu taleplerin karşılanmasını isteyen HDP, ölüm orucundaki Grup Yorum üyeleri için uluslararası topluma ‘acil eylem’ çağrısında bulundu.

Grup Yorum üyelerinin açlık grevini ölüm orucuna dönüştürdükleri eylemleri devam ediyor.

Açlık grevini 213’üncü gününde ölüm orucuna dönüştüren Helin Bölek’in eylemi 237’nci gününde.

Tutuklu bulunduğu Silivri 9 No’lu Kapalı Cezaevi’nde açlık grevi eylemini 199’uncu gününde ölüm orucuna çeviren İbrahim Gökçek’in eylemi ise 239’uncu gününde.

HDP Dış İlişkiler Komisyonu, sağlık durumları kritik bir evreye giren Grup Yorum üyeleri için uluslararası topluma ‘acil eylem’ çağrısında bulundu.

Partinin Dış İlişkilerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Hişyar Özsoy imzasıyla yapılan çağrıda, HDP’nin açlık grevi eylemcilerinin taleplerine destek verdiği vurgulandı ve uluslararası kurumların da acilen ölümleri önlemek amacıyla harekete geçmesi istendi.

Bölek ve Gökçek’in “sağlık durumları giderek kötüleşiyor” hatırlatmasında bulunulan çağrıda, şu ifadelere yer verildi:

“HDP olarak açlık grevi eylemcilerinin haklı taleplerini tamamen destekliyoruz ve hükümeti Grup Yorum ve diğer muhalif müzik gruplarına yönelik gözaltı, tutuklama, polis baskınları ve yasaklar aracılığıyla uygulanan zulme, suçlamalara ve baskılara son vermeye çağırıyoruz.
“Aynı zamanda, tüm uluslararası kamuoyunu ve ilerici güçleri, açlık grevcilerinin sesini duyarak acil tutum almaya davet ediyor, Türk yetkililerini taleplerin karşılanması için teşvik etmeleri yönünde çağrıda bulunuyoruz.
“Müzisyenlerin bir deri bir kemik kalmış bedenlerini en temel hakları için kullanmaları Türkiye için tam anlamıyla utanç vericidir. Müzisyenler söyledikleri şarkılar nedeniyle cezaevinde olmamalıdır!”

Eylemcilerin talepleri

Ölüm orucundaki Grup Yorum üyelerinin talepleri ise şöyle:

  • Konser yasakları kaldırılsın
  • İdil Kültür Merkezi’ne düzenlenen baskınlara son verilsin
  • Grup Yorum üyeleri hakkında açılan davalar düşürülsün
  • Grup Yorum üyeleri “arananlar” listelerinden çıkarılsın
  • Tutuklu müzisyenler serbest bırakılsın

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri için başvurular başladı
Sonraki Haber
İdlib çıkmazı: Erdoğan'dan Şam'a tehdit, Rusya'dan Ankara'ya suçlama