Ana SayfaGüncelHDP’li vekil plakasız araçla takip edildi, teşhir olan araçtakiler PM üyesini alıkoydu

HDP’li vekil plakasız araçla takip edildi, teşhir olan araçtakiler PM üyesini alıkoydu

HABER MERKEZİ – HDP Van Milletvekili Sarısaç, Van’da günlerdir kendisini takip eden plakasız bir aracı görüntüledi. Teşhir edilen araçtaki kişiler kısa bir süre sonra Sarısaç’ın aracını durdurdu ve araçta bulunan PM üyesi Yunus Durdu’yu zorla araçtan çıkararak alıkoydu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Murat Sarısaç, kendisini günlerdir takip ettiğini açıkladığı plakasız bir aracı görüntüledi.

Sarısaç, bu görüntüleri Twitter hesabı üzerinden paylaşarak aracı teşhir etti.

Görüntülerde Sarısaç’ın ilk olarak oturduğu evin önünde gördüğü araçtaki kişilere kim olduğunu soruyor.

Soruyu yanıtlamaktan kaçınan ve Sarısaç’a hakaretlerde bulunan kişiler, ardından araçlarıyla evin önünden uzaklaşıyor.

Daha sonra ise kent merkezine gitmeye çalışan Sarısaç’ın aracı aynı araç tarafından durduruluyor.

Plakasız araçtan inen ve sivil polis oldukları tahmin edilen kişiler, Sarısaç’ın yanındaki HDP Parti Meclisi üyesi Yunus Durdu’yu milletvekili aracından zorla çıkararak gözaltına alıyor.

HDP’li Temel: Yunus Durdu’dan haber yok

Sarısaç’ın çektiği görüntüleri kendi sosyal medya hesabından paylaşan HDP Milletvekili Tayip Temel de 90’lı yıllardaki Beyaz Toroslar’ı anımsatarak şunları yazdı:

“Bu görüntülerde gördüğümüz Beyaz Toroslar’la işlenen karartılmış yüzlerce kaçırma ve cinayetlerin başka bir yöntemi… Kaçırdıkları PM üyemiz Yunus Durdu’dan henüz bir haber de yok. Konuyla ilgili Van Emniyeti derhal açıklama yapmalı ve plakasız araçlara ilişkin izahat yapmalı!”

HDP: AA, yalan haberciliğine bir örnek daha ekledi

Yaşanan bu olayın akabinde gözaltına alınan PM üyesi Durdu için hükümete yakınlığıyla bilinen medya organlarında ise “PKK’lı terörist HDP’li milletvekilinin evinden çıktı” başlıklı haberler servis edildi.

Söz konusu haberlere tepki gösteren HDP Genel Merkezi, yaptığı açıklamada “Anadolu Ajansı, yalan haberciliğine bir örnek daha ekledi. Milletvekilimizin plakasız araçla takip edilmesini ve Parti Meclisi üyemiz Yunus Durdu’nun kaçırılmasını meşrulaştırmak için algı operasyonu yürütüyor. Bu dil, Beyaz Toroslar ve faili meçhul cinayetler döneminin dilidir” ifadelerini kullandı.

HDP Milletvekili Sarısaç da servis edilen bu haberlere Twitter üzerinden tepki göstererek, gözaltına alınan Durdu ile birlikte katıldıkları program ve ziyaretlerin fotoğraflarını paylaştı.


HDP’li vekilin ağabeyi Diyarbakır’da zorla gözaltına alınmak istendi


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Rekabet Kurumu'ndan Google'a 98 milyon lira ceza
Sonraki Haber
Mutlak tecrit ile sürdürülen komplo – Ebru Günay