Ana SayfaGüncelHDP’li vekilin ağabeyi Diyarbakır’da zorla gözaltına alınmak istendi

HDP’li vekilin ağabeyi Diyarbakır’da zorla gözaltına alınmak istendi

HABER MERKEZİ – HDP Milletvekili Dersim Dağ’ın ağabeyi Azad Dağ’ın kendisini takip eden polislerce zorla gözaltına alınmak istendiği, ancak verilen tepki sonrası serbest bırakıldığı bildirildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ’ın ağabeyi Azad Dağ’ın, 1 Şubat’ta sivil polislerce zorla gözaltına alınmak istendiği belirtildi.

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre Urfa-Diyarbakır çevre yolu üzerinde bulunan Kadın Doğum Hastanesi’nin alt kısmında kendisine ait araçla milletvekili Dağ’ı beklediği sırada Ford Ranger tipi araçla yanına gelen polisler tarafından Genel Bilgi Taraması’na (GBT) tabi tutulan Azad Dağ, “araması” olduğu iddiasıyla gözaltına alınmak istendi.

Ancak herhangi bir araması bulunmayan Dağ’a, zorla araca bindirilerek üst araması yapılmaya çalışıldı. Dağ ise duruma tepki göstererek araca binmeyi reddetti.

Bunun üzerine olay yerine avukatını çağırmak isteyen Dağ’ın talebi, polisler tarafından engellendi.

Dağ, yaşanan gerginliğin üzerine milletvekili Dağ’ı telefonla aradığını ve kardeşinin olay yerine geldiği belirtti.

Azad Dağ

Tepki üzerine serbest bırakıldı

HDP’li vekil Dağ’ın olay yerine gelmesiyle polislere tepki gösterdiğini belirten ağabey Dağ, “Kardeşim, polislere ‘insan mı kaçıyorsunuz? Ne yapmak istiyorsunuz’ diyerek tepki gösterdi. Polisler de vekile ‘araması var onu götüreceğiz’ dedi. Kardeşim Dersim, kendisinin milletvekili olduğunu ve insanları böyle hukuksuz bir şekilde gözaltına alınmayacağını, söyleyerek tepkisini sürdürdü” diye anlattı.

Bunun üzerine polislerin sürekli çelişkili konuştuğunu dile getiren Dağ, yaşananları “Herhangi bir aramam yoktu, ancak ısrarla aramanın olduğu söylediler. Kır saçlı polis, birkaç kez telefonla konuştu. Herhangi bir şey çıkmayınca da ‘gidebilirsiniz’ dedi” şeklinde aktardı.

Yapılanların hukuksuz olduğunu dile getiren Dağ, “Bu yapılanlar insan kaçırmaya dönük uygulamalardır. İnsan haklarına aykırı bir şeydir” diye konuştu.

Hukuki girişimlerde bulunacak

Milletvekili Dağ’ın olay müdahale etmemesi durumunda kaçırabileceğini iddia eden Dağ, bu olaydan sonra da aynı aracın kendisini trafikte de takip ettiğini söyledi.

Maruz kaldığı duruma karşı hukuki olarak tedbir alacaklarını belirten Dağ, “Evim, işyerim bellidir. Günlük yaptıklarım bellidir. Bu durum beni rahatsız etti. Sesimizi çıkarmazsak farklı boyutlara götürebilinir” dedi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi’ne başvurarak hukuki yardım talebinde bulunduğunu aktaran Dağ, olaya ilişkin avukatlarıyla birlikte şikayet dosyasını hazırladıklarını ve hukuki girişimlerde bulunacaklarını dile getirdi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
‘Suyun Gölgesi’nin ilk gösterimi 16 Şubat'ta Batman'da
Sonraki Haber
Isparta'da bir evde yangın: İkisi çocuk üç kişi yaşamını yitirdi