Ana SayfaGüncelHıristiyan mezarlarına saldırı: Valiye göre ‘çocuklar yapmış’

Hıristiyan mezarlarına saldırı: Valiye göre ‘çocuklar yapmış’

HABER MERKEZİ – Cemaat Vakıfları, Ankara ve Trabzon’daki Hıristiyan mezarlarına yapılan saldırıyı kınayarak, yapılanların birer nefret suçu örneği olduğunu hatırlattı. Ankara Valiliği ise mezarlara zarar verdiği belirtilen altı çocuğun gözaltına alınarak savcılığa sevk edildiğini açıkladı.

Trabzon’daki Santa Maria Kilisesi’nin mezarlığına defnedilen Zehra Çolak’ın mezarının üzerine yerleştirilen haç, yerinden sökülerek yakılmıştı.

Saldırıyı Trabzon Emniyet Müdürlüğü’ne bildiren Zehra Çolak’ın eşi Veysel Çolak’ın ifadesini alan polisler mezarın ve yakılan haçın görüntülerini çekerek soruşturma başlatmıştı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin Milletvekili Tuma Çelik de konuyu soru önergesi vererek Meclis gündemine taşımıştı.

Ankara’nın Mamak ilçesinde ise 7 Şubat’ta Ortaköy Mezarlığı’nda bulunan Hıristiyan yurttaşların mezarlarının bazıları taşları kırılarak yerinden sökülmüştü.

Valilik: Altı çocuk gözaltına alındı

Mamak’ta mezar taşlarının tahrip edildiği saldırıya ilişkin Ankara Valiliği yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Ankara İl Jandarma Komutanlığı’nca yapılan araştırmada saldırının 15 ve 16 yaşlarında altı çocuk tarafından gerçekleştirdiğinin tespit edildiği belirtildi.

11 Şubat’ta gözaltına alınan altı çocuğun Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildiğinin belirtildiği açıklamada, soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.

Cemaat Vakıfları: Nefret suçudur

Cemaat Vakıfları mezarlara yönelik saldırıyı kınayarak, yapılanların birer nefret suçu örneği olduğunu hatırlattı.

Vakfın temsilcisi Moris Levi’nin imzasıyla yayımlanan açıklamada şunlar ifade edildi:

“Basına yansıyan haberlere göre, Ankara ve Trabzon şehirlerimizde Hristiyan mezarlarına kimliği belirsiz şahıslarca saldırı gerçekleştirilip, tahribat yapılmıştır. Ölülerimiz her dinde saygın ve dokunulmazdır. Onları korumak görevimizdir. Bu hassasiyeti gözetmeyen şahısları şiddetle kınıyor ve yapılanların birer nefret suçu örneği olduğunu hatırlatıyoruz!”

Nefret saldırısı: Trabzon’da Katolik mezarlığında haç yakıldı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gazeteci Ferhat Parlak'ın davasında gizli tanık 'gazetecidir' dedi
Sonraki Haber
Grup Yorum davasında savcı: Elimizde tanık ifadesinden başka delil yok