Ana SayfaDünyaHollanda’da iki şirkete daha bombalı mektuplar

Hollanda’da iki şirkete daha bombalı mektuplar

HABER MERKEZİ – Hollanda’nın başkenti Amsterdam bir banka ile Kerkrade kentindeki bir şirketin posta ayrım merkezlerine, bomba yerleştirilmiş zarfların açılması sonucu patlamalar meydana geldi.

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da saat sabah 08:00 sıralarında ABN Amro Bank’nın bölgesel posta ayırım merkezine gelen bir zarfın açılması sonucu patlama yaşandı.

Bomba yerleştirilen zarfın patlaması sonucu ölen ya da yaralanan olmadı.

BBC Türkçe’den Yusuf Özkan’ın haberine göre görgü tanıkları, bir çalışanın, içinde patlayıcı bulunan zarfı açması üzerine önce tıslamaya benzer bir ses duyulduğunu, çalışanının elindeki zarfı fırlatmasının ardından hafif çaplı bir patlama meydana geldiğini anlattı.

Polisin “havai fişek patlamasını andırıyor” nitelemesini yaptığı olay sonrasında çalışanlar dışarı çıkartılarak, banka ofisi boşaltıldı.

Bomba imha ekiplerinin yaptığı aramanın ardından, çalışanlar yeniden içeri alındı.

Hollanda medyası, ABN Amro’nun daha önce yaşanan olaylar nedeniyle, bombalı mektuplar konusunda bir güvenlik protokolü hazırladığı ve bu yüzden de çalışanlarının böylesi bir duruma hazır olduğunu yazdı.

İkinci patlama

Bu patlamadan yarım saat sonra, ülkenin Kerkrade kentinde fotokopi makinaları ve yazıcılar da üreten Ricoh şirketine ait posta ayrım merkezinde benzer bir patlama meydana geldi.

Polisin aktardığına göre, bir çalışan açtığı paketten önce garip bir ses duydu ardından da patlama meydana geldi.

Patlama sırasında olay yerinde dokuz kişinin bulunduğu ve hiç kimsenin yaralanmadığı belirtildi.

Posta merkezinin boşaltılmasının ardından patlayıcı uzmanları, olay yerine gelerek inceleme başlattı.

Geçen ay da gönderilmişti

Ocak ayında da, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht ve Maastricht kentlerindeki 7 ayrı şirkete, içinde patlayıcı buluna zarflar gönderilmişti.

Mektuplar, Rotterdam’daki bir icra bürosu adına gönderilmişti. Bu mektuplar patlamadan imha edilmişti.

Polis, zarfların içinde ciddi fiziksel yaralanmaya neden olabilecek ölçüde patlayıcı bulunduğunu ve zarfların elde patlamasının açan kişiye ciddi zarar verebileceğini söylemişti.

Bugünkü bombalı mektupların, aynı kişi ya da kişilerce gönderilmiş olabileceği olasılığı üzerinde duruluyor.

Hollanda Ulusal Güvenlik ve Terörle Mücadele Koordinatörü (NCTV), başlangıçta polisin yetki alanındaki olayın, kendileri tarafından da incelemeye alınacağını açıkladı.




Önceki Haber
AYM'den CHP'nin Kanal İstanbul başvurusuna ret
Sonraki Haber
Elazığ'da yarıyıl tatili yine uzadı