Ana SayfaGüncelHSK’den Gezi Davası’nda beraat kararı veren mahkeme heyetine soruşturma izni

HSK’den Gezi Davası’nda beraat kararı veren mahkeme heyetine soruşturma izni

HABER MERKEZİ – HSK, Gezi Davası’nda beraat kararı veren mahkeme başkanı Galip Mehmet Perk ile heyet üyeleri Ahmet Tarık Çiftçioğlu ve Talip Ergen hakkında inceleme ve soruşturma izni verdi.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) 1. Dairesi, Gezi Davası’nda dün beraat kararı veren İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinde görevli üç hakim hakkında inceleme başlatılmasına karar verdi.

Buna göre, İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Galip Mehmet Perk, üyeler Ahmet Tarık Çiftçioğlu ve Talip Ergen’le ilgili soruşturmayı yürütmek üzere HSK müfettiş görevlendirecek.

Ne olmuştu?

Gezi Davası’nın dün (18 Şubat) İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan altıncı duruşmasında, Osman Kavala, Mücella Yapıcı, Yiğit Aksakoğlu, Çiğdem Mater, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Yiğit Ali Ekmekçi beraat etmişti.

Mahkeme, davanın tek tutuklu sanığı Kavala’nın da tahliyesine hükmetmişti.

Kavala’nın cezaevinden çıkması beklenirken, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Osman Kavala hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Kavala dün gece saatlerinde tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nden İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülmüştü.

Erdoğan tepki göstermişti

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin bugünkü grup toplantısında verilen beraat kararına tepki göstererek, davanın takipçisi olacaklarını söylemişti.

“Bunlar masum bir ayaklanma hadisesi değildir ciddi manada perde arkasında Soros türü bazı ülkeleri ayaklandırmak suretiyle oraları karıştıran tipler vardır. Onun da Türkiye ayağı içerideydi bir manevrayla dün onu beraat ettirmeye kalktılar. Ciddi manada perde arkasında Soros türü bazı ülkeleri ayaklandırmak sureti ile oraları karıştıran tipler vardır, onun da Türkiye ayağı içerideydi. Bir manevra ile dün onu (Osman Kavala) beraat ettirmeye kalktılar. Onunla beraber başkaları da bu işin içinde.”

Osman Kavala’nın gözaltına alınmasına dünyadan tepkiler

Tahliyesi beklenirken: Osman Kavala yeniden gözaltında

Gezi Davası’nda karar: Tüm sanıklara beraat, Kavala’ya tahliye




Önceki Haber
Pozitif-İz’den ücretsiz HIV testi projesi
Sonraki Haber
Ağır hasta tutuklu Terfa Akçın tahliye edildi