Ana SayfaEkolojiİBB Adalar’daki at ve faytonları satın almaya başladı

İBB Adalar’daki at ve faytonları satın almaya başladı

HABER MERKEZİ – İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Adalar’da faytonların kaldırılmasına yönelik kararın ardından at ve faytonları satın almaya başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Ocak ayı ilk meclis toplantısında Adalar’da toplu taşımacılıkta kullanılan at ve araçlarıyla birlikte tescilli fayton plakalarının satın alınması kararlaştırılmıştı.

İBB, bu hafta itibariyle atları ve faytonları satın almaya başladı.

Satın alma işlemi at ve fayton sahiplerinin getirdiği belgeleri İBB tarafından oluşturulan heyete teslim edilmesiyle yapılıyor.

İBB, tescilli faytonlara plaka başına 300 bin lira, her at içinse 4 bin lira, fayton plakaları ve atlar için ise yaklaşık 90 milyon lira ödeyecek.

Adalar’da ulaşım hizmeti UKOME tarafından belirlenecek sayıdaki elektrikli araçlarla yapılacak.

Adalar’a götürülecek elektrikli araçlarla ilgili çalışmalar ise sürüyor.

Ne olmuştu?

19 Aralık 2019’da İstanbul Büyükada’da 81 at öldürülerek açılan çukurlara toplu olarak gömülmüştü.

Uygulamaya ilişkin Adalar Kaymakamlığı, atların halk arasında “at vebası” olarak bilinen ruam hastalığına yakalandığı ve bu yüzden öldürüldüğünü ifade etmişti.

81 atın öldürüldüğünün açıklamasının ardından hayvan hakları aktivistleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) binası önünde eylem başlatarak, ortak imzalı bir basın açıklaması yayımlamış ve taleplerini sıralamışlardı.

İstanbul Valiliği de faytonlara at koşulmasının üç ay süreyle yasaklandığını ve izinsiz ahırların yıkılacağını açıklamıştı.

21 Aralık günü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, at ölümlerini Saraçhane’deki belediye binası önünde protesto eden eylemcilerden yedisiyle görüşmüş ve Adalar’daki ulaşımın yüzde 90 oranında elektrikli araçlarla çözülerek, tümüyle İBB’nin kontrolüne geçeceğini söylemişti.

İmamoğlu 23 Aralık’ta belediye başkanlığının ilk altı ayı için düzenlediği basın toplantısında ise faytonların kaldırılacağını, sadece 35 faytonun ‘simgesel’ olarak kullanılmaya devam etmesini planladıklarını açıklamıştı.

İBB’nin Ocak ayı meclis toplantısında at ve araçlarıyla birlikte tescilli fayton plakalarının satın alınması kararlaştırılmıştı.

Kararın ardından 29 gün İBB önündeki Saraçhane Parkı’nda nöbet tutan aktivistler de eylemlerini sonlandırmıştı.


İBB Adalar’daki faytonları satın alacak

İmamoğlu: Faytonlar kalkıyor

İBB önündeki eylemcilerle görüşen İmamoğlu: Adalar’da ulaşımı elektrikli araçla çözeceğiz

Adalar’da faytonlara at koşulması üç ay süreyle yasaklandı

Adalar’daki atlar için İBB önünde eylem ve çağrı

Büyükada’da 81 at öldürülüp, toplu olarak gömüldü


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Özgür Gündem Ana Davası: Üç isme beraat, altı kişinin dosyası ayrıldı
Sonraki Haber
HDP Sözcüsü Kubilay’dan ‘darbe’ uyarısı