Ana SayfaGüncelİBB Genel Sekreter Yardımcısı Şişli açığa alındı

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Şişli açığa alındı

HABER MERKEZİ – İSMEK kurslarında başörtülü çalışanlara hakaret ettiği ileri sürülen İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli’nin açığa alındığı belirtildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli açığa alındı.

Şişli’nin Temmuz 2019’da göreve getirilmesinden kısa süre sonra İstanbul Meslek Edindirme Kursları’nın (İSMEK) bölge sorumlusu 20 kadınla toplantı yaptığı, toplantıda başörtüsüne yönelik hakaret içerikli cümleler kurduğu öne sürülmüştü.

İSMEK’te çalışan 19 kadın Şişli hakkında suç duyurusunda bulunmuş, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olayı incelemesi için beş müfettiş görevlendirmişti.

DHA akşam saatlerinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, İBB Meclis toplantısında Şişli’nin 8 Şubat’ta soruşturmanın selameti için görevinden istifa ettiğini, istifa dilekçesinin de yürürlüğe konduğunu söylediğini aktarmıştı.

DHA, akşamın ilerleyen saatlerinde geçtiği ikinci haberinde ise İmamoğlu’nun meclis toplantısı sırasında Şişli’nin inceleme tamamlanana kadar açığa alındığını, açığa alınma kararının da Şişli’nin talebiyle gerçekleştiğini söylediğini aktardı.

Konunun çok taraflı olarak incelendiğini belirten İmamoğlu, “Meltem Hanım’ın istediği şahsi anlamda ona yüklenen suçlardan aklanmak” diye konuştu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Şişli hakkında başlattığı soruşturma ise devam ediyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Hakkari’de beş alan “özel güvenlik bölgesi” ilan edildi
Sonraki Haber
Meteorolojiden çığ, buzlanma ve don uyarısı