Ana SayfaGüncelİçişleri Bakanlığı açıkladı: CHP’li Yalova belediye başkanı görevden uzaklaştırıldı

İçişleri Bakanlığı açıkladı: CHP’li Yalova belediye başkanı görevden uzaklaştırıldı

HABER MERKEZİ – Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve tutuklu yardımcısı Halit Güleç, İçişleri Bakanlığı’nca görevden uzaklaştırıldı.

İçişleri Bakanlığı, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve şu an tutuklu olan Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç’in geçici tedbir olarak görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Yalova Belediyesi’nde ‘nitelikli dolandırıcılık’, ‘resmi belgede sahtecilik’, ‘irtikap’, ‘güveni kötüye kullanma’, ‘görevi kötüye kullanma’, ‘zimmet’ ve ilgili mevzuata göre suç oluşturan eylemlerle ilgili olarak ön inceleme yapılması için 10 Şubat’ta mülkiye müfettişlerinin görevlendirildiği hatırlatıldı.

Ayrıca Yalova Belediye Başkanlığı yetkilileri hakkında da ön inceleme yapılması için müfettişlerin görevlendirildiği kaydedildi.

Açıklamada, Yalova Cumhuriyet Başsavcılığının, Belediye Başkanı Salman hakkında “ihaleye fesat karıştırmak” ve “zimmet” suçlarından soruşturma başlattığı belirtildi.

Güleç 13 Şubat’ta tutuklanmıştı

Yalova Belediyesi’nde zimmet soruşturması kapsamında gözaltına alınan Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç, 13 Şubat’ta çıkarıldığı mahkemede tutuklanmıştı.

DHA, soruşturma kapsamında dün 3 kişinin daha gözaltına alındığını duyurmuştu.

Vefa Salman, geçen yıl 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde CHP’den ikinci kez Yalova Belediye Başkanlığına seçilmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Erdoğan: SMO ile askerlerimiz dayanışma içinde, İdlib'de mücadeleyi sürdürüyoruz
Sonraki Haber
DSÖ: Corona sınır tanımıyor, hiçbir ülke vakalara sahne olmayacağını zannetmesin