Ana SayfaGüncelİdlib çıkmazı: Rusya’dan Türkiye’ye ‘Bahçeli’ uyarısı

İdlib çıkmazı: Rusya’dan Türkiye’ye ‘Bahçeli’ uyarısı

HABER MERKEZİ – Rusya’dan İdlib’deki askeri yığınağını sürdüren Türkiye’ye yeni bir uyarı daha geldi. Moskova, MHP lideri Bahçeli’nin açıklamalarına işaret ederek, “provokasyondan kaçınılmasını” istendi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye ordusunun operasyonlarını sürdürdüğü İdlib’de bulunan gözlem noktalarına askeri yığınak ve personel sevkiyatı sürüyor.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da bölgeye takviye birlikler gönderdiklerini doğrulayarak, “Ateşkesi sağlamak ve kalıcı kılmak için ilave birlikler gönderiyoruz, alanı kontrol edeceğiz. Radikaller dahil ateşkese uymayanlara karşı zor kullanılacak, her türlü tedbir alınacaktır” ifadeleri kullanmıştı.

Bununla birlikte Ankara’dan, Şam yönetimi ve Rusya’ya yönelik kimi zaman dozajı yüksek açıklamalar geliyor.

Rusya ise Türkiye’nin İdlib’e takviye güç göndermeyi sonlandırmasını istiyor.

Diğer yandan Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Türkiye’ye provokatif açıklamalarda bulunulmaması uyarısı geldi.

Bakanlık, Türkiye’yi “Suriye’deki gelişmelerle ilgili yaptığı açıklamalarda provokasyon yapmaktan ve İdlib’de tansiyonu yükseltmekten kaçınmaya” çağırdı.

DW Türkçe’de yer alan habere göre, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yaptığı açıklamalara dikkat çeken Rusya Dışişleri, “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ortağının Türk askerlerinin hayatını kaybetmesinden Rusya ve Suriye hükümetlerini sorumlu tutmasının anlaşılmaz bir yorum” olduğunu vurguladı.

Bahçeli ne demişti?

MHP lideri Bahçeli, İdlib’de 10 Ocak’taki saldırıda beş askerin daha hayatını kaybetmesinin ardından geçen Salı günü partisinin Meclis grup toplantısında yaptığı açıklamada Rusya ve Suriye’yi hedef almıştı.

Bahçeli, “Katil Esad defolup gidesiye kadar yüreğimiz soğumayacaktır. Esad katildir, husumetin kaynağıdır. Hem Suriye hem Türkiye’yi eş zamanlı idare etmeye çalışan Rusya iyi niyetli değildir. Hükümetin Rusya ile ilişkilerini gözden geçirmesi samimi dileğimizdir” demişti.

MHP lideri, sözlerini “Türk milleti gerekirse, artık başka bir seçenek de görülmezse Şam’a girmeyi şimdiden planlamalı ve zalimleri yerle yeksan etmelidir. Diyorum ki, yansın Suriye, yıkılsın İdlib, kahrolsun Esad” şeklinde sürdürmüştü.


İdlib’e askeri yığınak sürüyor, sınırdaki hastaneler hareketli

Türkiye’nin İdlib çıkmazı – Selahattin Demirtaş

Bahçeli’den AKP’ye Rusya ile ilişkileri gözden geçirme çağrısı




Önceki Haber
Corona virüsü: Japonya'da ilk ölüm gerçekleşti, toplam can kaybı 1380 oldu
Sonraki Haber
Adana'da fabrika yangını: Alevler iki gündür söndürülemiyor