Ana SayfaGüncelİdlib’de TSK’ye hava saldırısı: 33 asker hayatını kaybetti

İdlib’de TSK’ye hava saldırısı: 33 asker hayatını kaybetti

HABER MERKEZİ – İdlib’de TSK birliklerine dönük hava saldırısında çok sayıda asker yaşamını yitirdi. Hatay Valisi tarafından yapılan açıklamada 33 askerin hayatını kaybettiği belirtildi.

Rusya destekli Suriye ordusunun İdlib’deki ilerleyişi ile başlayan çatışmalar sürerken, bölgedeki Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) birliklerine hava saldırısı düzenlendi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Spectator Index gibi kurum ve yayınlar hava saldırısı sonucu “çok sayıda” askerin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Saldırıyı doğrulayan açıklama ise Hatay Valisi Rahmi Doğan’dan geldi.

Doğan yaptığı ilk açıklamada, “İdlib’de rejim kuvvetleri tarafından TSK unsurları hava saldırısına uğramıştır. Bu saldırı sonucu 9 Mehmetçiğimiz şehit olmuştur. Ağır yaralılarımız var, yaralılarımızı Cilvegözü Sınır Kapısından Türkiye’ye aldık. Tedavileri devam ediyor” dedi.

Kısa bir süre sonra yapılan ikinci açıklamada şunları söyledi: “9 şehidimizi kamuoyuyla paylaşmıştım. Ne yazık ki bu sayı 22’ye yükseldi.”

Hatay Valisi sabaha karşı yaptığı son açıklamada ise hava saldırısında yaşamını yitiren askerlerin sayısının 33’e yükseldiğini belirtti.

Doğan, “Hastanelerdeki yaralı askerlerimizin hayati tehlikesi bulunmamaktadır” dedi.

Valinin bu açıklamaları Ankara’da, Saray’da düzenlenen güvenlik zirvesinin hemen ardından geldi.

Saray’da toplantı

Sıcak gelişme yaşanırken Saray’da AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında bir güvenlik toplantısı gerçekleştirildi.

Bu toplantıya Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler, kuvvet komutanları ve MİT Başkanı Hakan Fidan katıldı.

Toplantının gündemi İdlib’de yaşananlardı. Saat 03.20’ye kadar süren toplantı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Kahraman askerlerimizin kanı yerde bırakılmayacaktır. Suriye sahasında devam eden faaliyetlerimiz, bayrağımıza uzatılan eller kırılana dek sürecektir” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da yaptığı açıklamada “Tarihe savaş suçlusu olarak geçecek terör devletinin başı Esed ve rejim unsurları bu alçakça saldırının bedelini ağır ödeyeceklerdir” ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise “Düşman görüldüğü yerde ezilmelidir. İdlib’e kara ve hava operasyonu süratle icra edilmelidir” açıklamasında bulundu.

NATO’ya telefon

Öte yandan saldırının ardından Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile telefonda görüştüğü bildirildi.

Rusya’ya “ateşkes” çağrısı

Türkiye ve Rusya heyetlerinin İdlib’deki duruma ilişkin görüşmeleri de dün devam etti.

Heyetler arası görüşmelerin dünkü ayağı 3 buçuk saat sürerken, görüşmede Türkiye heyetinin Rusya tarafına, ‘bölgede bir an evvel ateşkes sağlanması gerektiğini’ bildirdiği açıklandı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Corona'da son durum
Sonraki Haber
Bugüne kadar gözlemlenen en büyük kara delik patlaması yaşandı